Починати варто вже з серпня: як підготувати полуницю до зими – головні поради

Як підготувати полуницю до зими / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Підготовка полуниці до зими – важливий етап, який не можна пропускати. Саме це забезпечить вам гарний урожай в наступному році.

Деякі садівники помилково вважають, що полуниця не потребує якоїсь особливої підготовки до зимового періоду, але це не так. До того ж, проводити підготовку полуниці до зимового періоду варто з літа.

Вам також може бути цікаво: Як розмножити полуницю вусами: прості, але дуже хороші поради.

Як підготувати полуницю до зими

Щоб наступного року врожай полуниці був кращим та ряснішим, потрібно:

Як обрізати полуницю на зиму

Суперечки між городниками про те, чи потрібно обрізати листочки восени, не припиняються вже кілька десятиліть. Прихильники обрізки стверджують, що на старому листі з'являються хвороби і виникають грибки. А противники вважають, що обрізка змушує кущ витрачати більше сил на формування нової зелені, через що наступного року плодоношення буде порушено. Однак, істина знаходиться посередині: видаляти листочки варто відразу після зняття плодів, щоб вона встигла наростити зелень до холодів. Краще це робити на початку серпня. Видаляти потрібно тільки засохлу й хвору зелень, залишаючи внутрішню розетку із зеленими листочками.

Чим удобрити полуницю на зиму

Підживлювати полуницю потрібно тричі на рік: ранньою весною, після плодоношення і восени перед зимівлею. Для цього можна використати:

Як правильно накрити полуницю на зиму

Щоб зимою ваша полуниця не замерзла, для утеплення можна використати: солому, перепрілу хвою або тирсу. Якщо під рукою немає цих матеріалів, використовуйте сухе листя, компост, перегній – вони будуть утепленням для грядки, а також забезпечать додаткове підживлення.

Дивіться відео, що потрібно робити з полуницею перед зимою:

Полуниця - це ягода чи фрукт?

У побуті ягодою зазвичай називають будь-який дрібний м'ясистий плід (незалежно від його ботанічної класифікації, типу плоду та істинності), наприклад, смородину, аґрус (ягода), полуницю, суницю, шипшину (несправжня ягода), вишню, черешню, малину (кістянка).

Читайте також:

Новини заразКонтакти