Щури і миші "втечуть одразу": названо найкращий домашній засіб від гризунів

Чого бояться щури найбільше - найкращий домашній засіб від гризунів / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Експерти зазначають, що щури та миші мають слабкий зір, тому їхні інші чуття значно розвинені для виживання, і вони особливо чутливі до запахів.

Існує чотири природні способи, як безпечно й назавжди позбутися гризунів у саду, не завдаючи їм шкоди. Ці непрохані гості мають гострий нюх, що робить їх вразливими до сильних ароматів, які можна використовувати для їх відлякування.

Який запах лякає щурів

Експерти Earth Kind рекомендують домогосподарствам застосовувати потужні аромати для того, щоб утримувати гризунів на безпечній відстані.

«Миші не люблять сильні, свіжі запахи. Вони, як правило, приголомшують гризунів та їхній нюх, що відлякує їх. Вони уникають небезпеки, покладаючись на свій гострий нюх, який компенсує їхній слабкий зір. Вони покладаються на цей нюх, щоб знайти їжу, виявити небезпеку і слідувати за запаховими слідами як засобом навігації», - зазначили експерти, передає Mirror.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Як відлякати щурів домашніми засобами

Експерти пояснюють, що часник має потужний аромат, який маскує інші запахи в саду, дезорієнтуючи щурів, адже вони не можуть виявити ні їжу, ні небезпеку. Запах часнику відлякує щурів, змушуючи їх уникати наближення.

Крім того, часник містить сполуки сірки, які щури природно уникають, асоціюючи їх із потенційно небезпечними речовинами.

Посадка часнику вздовж кордонів саду або біля отворів у паркані створить природний бар'єр, який гризуни не захочуть перетинати.

Чудовим рішенням також є висадка часнику біля коренеплодів, таких як морква або картопля, щоб запобігти спробам щурів викопати їх.

Що ефективно проти щурів - кориця

Крім того, можна використовувати свічки або палички з ароматом кориці чи змочені коричною олією ватяні кульки для відлякування гризунів, оскільки їхній сильний пряний аромат пригнічує чутливий нюх тварин.

Який засіб відлякує щурів найкраще - домашній засіб від гризунів

Ще один спосіб - використовувати перець чилі, оскільки він недорогий і його легко придбати в більшості продуктових магазинів. Вам знадобиться приблизно дві столові ложки порошку на літр води, і ви просто змішайте їх разом у пляшці з пульверизатором або контейнері для дезінфекції рук.

«Це ефективний домашній засіб для позбавлення від мишей, тому що для них він має жахливий запах, і вони не залишаться там надовго, вони втечуть одразу, щоб їхній нюх не звик до нього», - пояснюють експерти Earth Kind.

Вони радять розсипати трохи порошку чилі в місцях, які можуть використовувати гризуни.

Які рослини відлякують гризунів / Інфографіка: Главред

Чому щурі бояться ефірної олії

Ефірна олія м'яти також є ефективним репелентом для щурів і мишей. Запах ментолу асоціюється у гризунів із небезпекою, тому вони уникають місць, де відчувають цей аромат.

Цей інгредієнт часто використовується у домашніх засобах проти мишей — кілька крапель м'ятної олії на ватні кульки, розкладені в місцях, де гризуни зазвичай ховаються, допоможуть тримати їх на відстані, вказують фахівці.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти