Цвістимуть і не захворіють: чим потрібно посипати троянди восени

чим підживити троянди восени / Колаж Главред, фото: pixabay.com

З настанням холодів і вологості в садах зростає ймовірність поширення чорної плямистості - грибкового захворювання.

Осінь - чудовий час для відпочинку в саду завдяки різнобарвному листю, але садівникам слід пам'ятати про хворобу чорної плямистості, яка може призвести до того, що троянди більше ніколи не цвістимуть.

З настанням холодів і вологості в садах зростає ймовірність поширення чорної плямистості - грибкового захворювання, яке спочатку проявляється у вигляді великих темних круглих плям на пожовклому листі троянд, пише express.

Кеті, садівниця і співзасновниця компанії The Wieders Garden, розповіла, що чорна плямистість навряд чи занапастить троянди, але зробить їх дуже вразливими перед погодними умовами, шкідниками та іншими хворобами.

"Чорна плямистість зазвичай не смертельна сама по собі, але вона може сильно послабити троянду до такої міри, що вона не зможе пережити несприятливу погоду (тривалу посуху, наприклад) або дуже сувору зиму. Оскільки хвороба вражає листя, рослини, які борються за достатнє живлення, не можуть виробити таку саму кількість бутонів, а ті, що виробляють, часто менші й не найкращої форми", - зазначила експертка.

Що таке Daily Express

Daily Express - щоденний таблоїд, що виходить у Великій Британії.

Видання є головною газетою Express Newspapers, що є дочірньою компанією холдингу Northern & Shell, чиїм одноосібним власником є Річард Десмонд.

Як тільки чорна плямистість потрапляє на трояндовий кущ, позбутися її буває дуже складно, але, на щастя, запобігти її появі дуже просто за допомогою одного природного засобу.

Які рослини можна вирощувати спільно інфографіка / Інфографіка: Главред

"Розтерта кукурудза - недороге джерело корисного грибка Trichoderma, який, як показали дослідження, є ефективним грибковим біопестицидом. Ми можемо підтвердити його ефективність. Ми обробляємо наші клумби з трояндами кукурудзою з 2005 року і помітили різке зниження захворюваності на чорну плямистість, коли ми вносили її ранньою весною, порівняно з тими роками, коли ми або не використовували її взагалі, або вносили її набагато пізніше в сезон", - зазначила експертка.

Чорна плямистість поширюється на листя троянд тільки завдяки волозі, але подрібнена кукурудза допомагає поліпшити дренаж ґрунту, щоб зменшити вологість навколо рослин і знизити ймовірність потрапляння дощової води на листя.

Щоб допомогти трояндам залишатися здоровими, досить посипати щедру кількість подрібненої кукурудзи на клумби з трояндами перед мульчуванням або укриттям їх компостом.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти