StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Прикмети на 19 липня: що не можна робити в Сисоїв день і як уберегтися від біди

18 липня 2021, 18:44
У цей день матерям категорично не можна погано думати про своїх дочок, а тим більше їх проклинати.
Прикмета
Прикмети на 19 липня / goodfon.ru

19 липня в народному календарі відзначають Сисоїв день. Православна церква шанує в цей день пам'ять ченця-відлюдника і послідовника Антонія Великого - Сисоя Великого. Сісой навчав людей смирення і сам вірив у милосердя Господа. Він вважав, що якщо людина щиро покається в своїх гріхах, то Бог протягом трьох днів прийме його покаяння.

У цей день наші предки визначали по місяцю погоду на найближчі дні: якщо він зеленуватий, скоро почнуться дощі, якщо великий і в тумані, гряде похолодання, а якщо білий і блискучий, буде холодна погода без опадів.

Листя пожовкли - до ранньої осені і зими, а жовті хмари – до дощу. Щоб бути здоровим весь рік, потрібно пройтися босоніж по росі вранці. У Сисоїв день поспішати не можна: розпочата справа завершиться провалом. Зате проблеми, що виникли 19 липня, вирішаться незабаром самі собою.

Що можна робити в Сисоїв день

Сісой Великий вважався покровителем хліборобів. Вважається також, що свято заряджає здоров'ям і енергією все живе. Цей день зазвичай відрізняється сильними росами.

Вважалося, що якщо в цей день раніше встати і пройтися босоніж по росі, то це допоможе зміцнити здоров'я і позбутися від різних недуг.

Ноги після прогулянки не обтирали. Потрібно було надіти теплі шкарпетки, взутися і проходити так якийсь час.

За традицією, в цей день селяни молилися покровителю, щоб той послав хороший урожай. У цей день в селах робили заготовки чорної смородини на зиму. Починали варити варення, сушили ягоди і ставили настоянки.

читайте такожУкраїнців чекає додатковий вихідний: коли і як будемо відпочивати

Що не можна робити 19 липня

  • У Сисоїв день не варто починати нові проекти: він несприятливий для будь-якої діяльності.
  • Не варто давати в борг гроші - раніше вважали, що вони не повернуться. Навіть дрібні покупки і вкладення обернуться невдачею згодом. Те ж саме стосується і дрібних конфліктів з друзями і рідними – вони можуть перерости в скандали, які потім складно буде загладити.
  • Також є повір'я, що не можна в цей день розглядати відображення сонця у воді, щоб не привернути нещастя. Молодим незаміжнім дівчатам в Сисоїв день не варто спускатися в підвал або льох. А якщо все-таки потрібно це зробити, то не варто там сміятися і веселитися, щоб не розлютити живе тут нечисту силу. Інакше вона постарається їх налякати так, щоб вони від страху оступилися і покалічилися.
  • У цей день матерям категорично не можна погано думати про своїх дочок, а тим більше їх проклинати. Це накличе на них нещастя на все життя і може спровокувати виникнення хвороб і любовних розчарувань.
  • Також не можна жінкам займатися домашньою роботою, тому що в цей день злі духи можуть нашкодити прекрасній статі. Працювати по дому можна чоловікам, тому що їх духи побоюються.

Прикмети на 19 липня

  • Наші предки говорили: якщо 19 липня йде дощ, осінь теж буде мокрою. Велика кількість малини попереджала про холодну зиму.
  • Також прапрапрадіди помічали: якщо після дощу стало дуже тепло і від землі ширяє, значить, найближчими днями опади не припиняться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти