Чи можна прибирати 11 травня: суворі заборони на Світлу суботу

Що не можна робити 11 травня / фото: pixabay

Що не можна робити 11 травня. Важливі прикмети і заборони, які вбережуть від безгрошів'я.

11 травня церква вшановує пам'ять рівноапостольних Кирила і Мефодія. У народному календарі - Світла субота. Як повідомляє Главред, вони народилися в багатій родині в місті Солуні. Ще в юні роки вони вирішили вирушити на гору Олімп, залишивши всі свої мирські справи.

Кирило пішов у монастир, потім став бібліотекарем у Святій Софії і вчителем філософії. Разом із братом він вирушив у місіонерську подорож до інших країн, де займалися перекладом богослужбових книжок із грецької на слов'янську мову. Саме вони вважаються творцями кирилиці.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Антипасха 2024: що не можна робити 12 травня, щоб не розгнівати померлих.

Що можна робити 11 травня

Що не можна робити 11 травня

1. Не можна 11 травня братися за важку фізичну роботу навіть по дому. У цей день потрібно гарненько відпочити.

2. Не можна 11 травня братися за нові справи. Предки вірили, що від них не буде толку.

3. Не можна 11 травня підмітати підлогу і виносити сміття незаміжнім дівчатам. Вважається, що таким чином вони виметуть усіх своїх наречених.

4. Не можна 11 травня перераховувати гроші. Предки вірили, що це призведе до безгрошів'я.

Прикмети 11 травня

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомчого характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії або абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй і нумерологія не є академічними науками, їхні положення та твердження не можна перевірити або підтвердити науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за ім'ям і подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також зацікавить:

Новини заразКонтакти