Кремль оголосив війну Єрмаку: ЗМІ розповіли, чому Москва в люті від перемовин з Києвом

1 серпня 2020, 19:52
Кремль категорично не влаштовує позиція Києва з питання врегулювання конфлікту на Донбасі.
У Росії вважають, що Єрмак не дотримується домовленостей щодо Донбасу - ЗМІ / УНІАН
У Росії вважають, що Єрмак не дотримується домовленостей щодо Донбасу - ЗМІ / УНІАН

Лист заступника голови АП РФ Дмитра Козака країнам Нормандської четвірки, в якому була запропонована ініціатива про припинення перемовин у рамках радників глав держав, продиктована небажанням Кремля вести перемовини з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Такий демарш викликаний саботажем Банковою ідей, які намагався реалізувати Козак.

Про це йдеться у матеріалі видання Європейська правда.

Автор статті вказує, що Кремль не хоче вести перемовини з Андрієм Єрмаком. Раніше главу ОП називали "агентом РФ в команді Зеленського", особливо після резонансних історій зі створенням так званої Консультативної ради щодо Донбасу і проведенням виборів у ОРДЛО вже у 2020 році.

відео дня

У ЕП з посиланням на свої джерела вказують, що ситуація змінилася і конфлікт між Кремлем і Єрмаком дійсно існує. Один з його проявів - це емоційний виступ під час останніх перемовин радників в липні.читайте такожПовна автономія Донбасу: у розвідці розповіли, хто від Кремля став курирувати процеси у "Л/ДНР"

"Козак там не приховував емоцій, звинувачуючи українського колегу в руйнуванні "Мінську". Та й раніше Козак обурювався, у тому числі публічно, що українська сторона проводить неузгоджені кроки, не тримає слово і порушує всі зобов'язання, навіть письмові", - наголошується у статті.

Крім того, Єрмак своїм підписом завізував створення вигідної Росії Консультативної ради з Донбасу, після чого у Кремлі вважали, що перемовини суттєво просунулися. Однак Банкова вирішила змінити своє рішення.

"Але коли ідея стала публічною і викликала обурення в Україні через знайдені в ній пастки, Банкова, включаючи Єрмака, різко змінила позицію. Зрештою, ідею КР зняли з порядку денного. Тому неприязнь Козака до свого українського візаві - досить щира ", - додав автор матеріалу, акцентувавши увагу на тому, що для Козака це стало справжнім ударом.читайте такожЧи будуть зірвані перемовини щодо Донбасу: Кравчук пояснив наслідки демаршу Козака

Крім того, у Росії вважають, що ініціатива залучення українських переселенців з ОРДЛО належить Єрмаку. Москву надмірно дратує такий хід Банкової.

У матеріалі наголошується, що претензії до Єрмака були й у Суркова - звинувачення практично аналогічні.

Раніше Єрмак заявив, що бажання Москви припинити перемовини у рамках радників пов'язано з жорсткою політичною позицією України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти