Євросоюз може ввести санкції проти Польщі: названа причина

17 липня 2020, 03:41
У Європарламенті незадоволені діями уряду Польщі.
польща
У Європарламенті вважають, що Польща не поважає цінності демократії та верховенства права / Фото: flickr.com/wlodi

Правляча партія Польщі Право і справедливість нехтує цінностями демократії, верховенства права і свободи на території держави. У зв'язку з цим проти Варшави можуть бути введені санкції Європейського Союзу.

Про це йдеться в доповіді комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ, повідомляє інформагентство Reuters.

У доповіді йдеться про те, що у Польщі під керівництвом Право і справедливість погіршуються показники демократії, а також верховенства права та базових свобод. Комітет закликає 26 держав Євросоюзу ввести санкції проти Польщі через нехтування Варшавою базовими європейськими принципами. Такий крок апріорі може призвести до того, що Польща втратить виборчі повноваження в блоці.читайте також"Напад на Європу": у Німеччині закликали вдарити санкціями по США через Північний потік-2

відео дня

Примітно, доповідь було оприлюднено за день до зустрічі країн-лідерів Євросоюзу, на якій повинні обговорюватися питання надання економічної допомоги країнам з метою відшкодування збитків, завданих коронавірусною загрозою. Європарламент планує затвердити спільний бюджет всіх країн ЄС у розмірі 1,1 трильйона євро і схвалити фонд економічного відновлення – 750 мільярдів євро.

Автори доповіді зазначили, що саме гарантії захисту демократії будуть однією з головних передумов для підсумкового затвердження пакету фінансової допомоги країнам. Більшу частину коштів нададуть лідери країн Євросоюзу, які мають намір пов'язати принципи поваги верховенства права та демократії з фондом економічного відновлення європейських держав.читайте також"Справжній сталінізм": у ЄС обіцяють вдарити по Лукашенку санкціями і не виключають революції у Білорусі

Підкреслюється, що Польща і Угорщина відкидають такий підхід.

Раніше у Євросоюзі заявили, що тоді як економічні показники європейських країн погіршуються, Польща демонструє високий запас міцності, внаслідок чого індикатори рецесії в державі будуть найнижчими серед усіх країн, які входять до складу ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти