​"Путін грає у гру": ексміністр пояснив дії Росії на Донбасі

7 грудня 2020, 20:49
За словами Клімкіна, Путіну Донбас абсолютно не потрібен.
​'Путін грає у гру': ексміністр пояснив дії Росії на Донбасі
Клімкін розповів про дії Путіна по Донбасу / Reuters

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що президент Росії Володимир Путін тримає перемир'я на Донбасі, щоб зменшити тиск Заходу на РФ, однак не залишає надій взяти під контроль всю Україну.

Павло Клімкін зазначає, що всі дії Путіна на Донбасі - дуже прогнозовані.

"Чому він тримає хитке перемир'я? Йому вигідно говорити - перемир'я триває, давайте просуватися за моєю логікою політичних кроків. Так він буде говорити американцям і збирати інші козирі. Тому найближчим часом ніяких зрушень не буде, це все імітація", - каже Клімкін.

читайте такожПутін і Меркель обговорили Україну: з'явилися нові деталі переговорів

При цьому Клімкін вважає, що Путін "грає у свою гру".

"Я маю на увазі путінські козирі з його точки зору. Йому важливо зібрати аргументи для того, щоб викласти їх в майбутніх торгах. У цих торгах справа буде не щодо Донбасу. Путіну Донбас абсолютно не потрібен, йому потрібен або контроль над Україною, або щоб її взагалі не було. Там є ще багато інших питань: стратегічна стабільність, стратегічне роззброєння, безпека в регіонах, олігархи, енергоносії. Він буде намагатися подорожче реалізувати тему по Донбасу, але ні в якому разі не поступитися, оскільки схема Путіна, логіка Путіна залишається - "мої умови на ваші гроші", - заявив Клімкін, передає телеканал Україна 24.

Зазначимо, 7 грудня Путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Президент РФ розповів Меркель про своє задоволення від того, що Україна на Донбасі не стріляє у відповідь.

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Голова делегації України в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук на початку листопада запропонував план Києва з врегулювання конфлікту в ОРДЛО. Ініціатива передбачає повернення українській стороні кордону і проведення в регіоні виборів у березні 2021 року.
  • У Кремлі стверджують, що згідно з Мінськими угодами, в ОРДЛО спочатку повинні пройти місцеві вибори, і тільки після цього Росія і бойовики будуть готові віддати Києву контроль над кордоном. Такий варіант не влаштовує Україну.
  • Кравчук 28 листопада заявив, що Росія продовжує блокувати переговори, вимагаючи від Києва підтримати план по Донбасу, представлений бойовиками ОРДЛО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти