"Не варто пхати сюди свого носа": країна Північної Європи пообіцяла Росії великі неприємності

16 липня 2020, 01:45
Естонія готова дати відсіч Росії у разі агресії Москви.
Естонія Росія
У Естонії згадали про війну Росії і України /baltnews.ee

Росія анексувала Крим і окупувала Донбас, тому Естонії слід звернути увагу на готовність власних збройних сил до відбиття потенційної атаки Москви.

Про це заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк під час свого звернення до новобранців естонської армії. Його звернення опубліковано на сайті Міністерства оборони країни.

За його словами, Естонії потрібна така армія, яка буде готова виступити на захист держави в складний момент. Розмірковуючи про можливі загрози, він акцентував увагу на військовому протистоянні Росії з Україною.читайте також"Величезні наслідки": Естонія "показала кігтики" через присвоєні РФ території

відео дня

"Нам не треба дивитися далеко від дому, щоб побачити, як східний сусід знаходиться в стані військового конфлікту з сусідньою державою в Східній Україні або окупувавши територію сусідньої держави Грузії, Криму", - сказав Луйк, нагадавши, що під час військового конфлікту на сході України загинуло понад 13 тисяч осіб.

Глава Міноборони Естонії зазначив, що його країна поступається Росії за територіальними аспектами, однак буде готова протистояти Москві.

"Звичайно, ми менші, ніж наш східний сусід, але наших сил достатньо, щоб дати зрозуміти противнику, що не варто пхати сюди свого носа", - резюмував Луйк, підкресливши, що у Естонії знаходиться батальйон НАТО на чолі з Великобританією, який може забезпечити безпеку держави.

Раніше президент Естонії Керсті Кальюланд піддала критиці Європу і виступила на захист України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти