Нардеп від Слуги народу з Харкова Олександр Бакумов пішов з посади в парламенті

4 листопада 2021, 20:30оновлено 5 листопада 2021, 07:15
У Харкові народним депутатом від Партії "Слуга народу" Олександра Бакумова обрали в 173-му мажоритарному окрузі.
Нардеп від Слуги народу з Харкова Олександр Бакумов пішов з посади в парламенті
Олександр Бакумов

Харківський народний депутат Олександр Бакумов склав з себе повноваження голови підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності.

Як передає Depo.Харків, вчора, 3 листопада, відбулося засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, під час якого голова підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності Олександр Бакумов попросив депутатів задовольнити його заяву про складання повноважень голови підкомітету.

Голова комітету Сергій Іонушас запропонував депутатам перенести на наступний тиждень розгляд цієї заяви: "Я б хотів звернутися до пана Бакумова з проханням, щоб ми розглянули заяву наступного тижня. Ми зможемо підготуватися за цей тиждень, як ми будемо працювати далі". Незважаючи на це, депутати включили до порядку денного питання про заяву Бакумова і розглянули його.

відео дня

На підтримку Бакумова висловилася низка членів комітету. Зокрема, заступник голови комітету Максим Павлюк попросив Бакумова відкликати свою заяву, а колег по комітету не підтримувати її. "З упевненістю можу сказати, що це абсолютно професійна людина. Чесно, з усією повагою до всіх членів комітету можу сказати, що не знаю того депутата, який би зміг очолити замість Олександра напрямок роботи, який він проводив. Тому прошу Олександра відкликати цю заяву, колег не підтримувати. Також можу сказати, що боюся, що комітет може лягти, якщо не буде пана Олександра на цій посаді".

У свою чергу член комітету Юлія Яцик звернула увагу на організацію роботи комітету і ставлення Іонушаса до членів Комітету.

"Всі якось егоїстично підходять до цього питання: Хто працюватиме, хто потягне великий шматок роботи. Але ж цінувати людей потрібно тоді, коли вони це роблять. І важливо ставитися до людей, які тягнуть великий шматок роботи на комітеті. Потрібно саме в цей момент, а не постфактум, коли, проявивши якесь зневажливе ставлення, людина приймає для себе рішення. Я категорично проти того, щоб Олександр пішов з посади голови підкомітету, але я по-людськи розумію, що є елементарні питання поваги, — сказала Яцик. - Сергію, (голова комітету Сергій Іонушас), це вам на майбутнє такий дзвінок, чи зможете ви організувати нормально роботу Комітету, щоб люди хотіли Вас підтримувати і боялися вас підвести?"

Низка членів комітету звернули увагу на професійну роботу Бакумова, проте висловилися за швидкий розгляд заяви.

Наприкінці розгляду питання слово взяв Бакумов. Нардеп підвів статистичні підсумки роботи підкомітету під його головуванням і попросив колег звільнити його з посади голови. "Це не емоційне рішення. Головне - це гідність і професіоналізм. Якщо ми ці два критерії оцінюємо, якщо ми їх ставимо в пріоритет, то моє не те, що право, а мій обов'язок написати таку заяву і попросити вас, будь ласка, відпустіть мене. А я вам гарантую, що всі свої обов'язки, які я взяв на себе щодо обробки законопроектів, мною будуть гідно продовжені на звичайній посаді члена комітету".

Після виступу Бакумова пройшло голосування. 14 членів Комітету з правоохоронної діяльності проголосували за задоволення заяви Бакумова про складання повноважень голови підкомітету. "Рішення прийнято", - підсумував Іонушас.

Олександр Бакумов народився 25 квітня 1989 року у Харкові. Був головою поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Харківській області від представників громадськості. У 2015 році брав участь в АТО у складі Прикордонних військ України, звання – капітан. Народний депутат від Партії "Слуга народу" (мажоритарний округ №173 у Харківській області). До обрання до парламенту працював проректором Харківського національного університету внутрішніх справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти