Україна готова перезавантажити переговори щодо Донбасу: названі ініціативи

9 липня 2020, 19:04
Діючі угоди не призводять до припинення конфлікту на Донбасі.
Резніков
Резніков пропонує переглянути Мінські угоди / пресслужба КМДА

Захід повинен розглянути ініціативу щодо перезавантаження Мінських угод і поміркувати над питанням розміщення миротворчого контингенту на Донбасі. Нинішні домовленості не призводять до стабілізації ситуації на сході України.

Про це пише віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков у своїй статті на сайті Atlantic Council.

За його словами, зафіксовані у Мінських угодах пункти не відповідають реальній картині – внаслідок російської окупації лінія розмежування була зрушена ще 5 років тому. Потреба перегляду домовленостей стає очевидною.

відео дня

"З низки причин умови мінських угод більше не відображають реалій на сході України. Це найбільш очевидно у зв'язку з лінією перетину, яка була ретельно зафіксована в офіційних мінських угодах. Лінія фронту, визначена на початку 2015 року, з того часу застаріла у результаті подальшої російської окупації ще 1800 квадратних миль української землі", - зазначає чиновник.читайте такожСпроба Зеленського встановити мир на Донбасі з тріском провалилася

Крім того, як вважає Резніков, міжнародні інститути, які беруть участь у мирних перемовинах з врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, повинні переглянути свої функції.

"Наприклад, ОБСЄ ніколи не розміщувала миротворців у великих масштабах з метою нейтралізації конфлікту. Відтепер, можливо, прийшов час для такого кроку", - вважає представник України в Тристоронній контактній переговорній групі.

Також він підкреслив, що у процесі пошуку нових можливостей для вирішення конфлікту на Донбасі Україна може подумати про те, щоб підключити до переговорів інших союзників.

Тим часом у Росії заявили про відсутність намірів приєднати до своєї території окуповані райони Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти