Зеленський зробив заяву про Крим і попередив щодо дій РНБО

Забудьте про те, що Україна забуде про Крим - Зеленський / Скріншот YouTube

Україна є державою, яка самостійно може себе захистити, сказав Володимир Зеленський.

Україна не має наміру забувати про ситуацію з анексією Криму. Держава з'ясує обставини створення умов, які дозволили Росії захопити Крим. Київ планує і надалі діяти рішуче, причому з волі української держави, а не за дзвінком західних союзників, сказав президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 12 березня, під час свого відеозвернення.

"Вчора ми нарешті зробили те, що мало з'явитися ще у 2014 році – затвердили державну стратегію деокупації та реінтеграції Криму та міста Севастополь. Тим, хто на щось розраховував, можу сказати: забудьте про те, що Україна забуде про Крим. При цьому, коли ми говоримо про деокупацію, логічно розібратися, хто і як створив умови для окупації. І мова не тільки про 2014 рік, а й про Харківські угоди", - сказав Зеленський.Читати такожЗеленський запустив процес повернення Криму в Україну

Також він підкреслив, що на українців незабаром чекають нові рішення від РНБО.

"Все це далеко не повний список кроків, зроблених державою, і далеко не остаточний список заходів, які будуть прийняті державою в найближчому майбутньому", - сказав Зеленський, підкресливши, що Київ приймає всі рішення самостійно без дзвінків із Заходу. При цьому Україна дякує союзникам за підтримку.

Рішення РНБО 11 березня

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти