Аваков оцінив ймовірність військової операції Росії проти України

Аваков оцінив ймовірність військової операції Росії проти України

Росія відповість на закриття "каналів Медведчука" в Україні, вважає Арсен Аваков.

Санкції України проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK не залишаться без відповіді з боку Росії. Українській державі слід готуватися до провокацій всередині країни. Навесні може відбутися загострення військового конфлікту на Донбасі. Київ не вірить у повномасштабний наступ російських військ, однак готується до потенційної реалізації такого сценарію, сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю виданню Гордон.

За його словами, Москва відповість Києву на санкції проти телеканалів низкою дій, спрямованих на дестабілізацію політичної ситуації в Україні. Навесні очікується загострення на фронті.

"Росія відповідатиме. Відповідатиме провокаціями, дестабілізаціями всередині, організаціями бунту, проплачуватиме... Відтепер їм проплачувати буде важче всередині країни. Тому що по п'ятій колоні, як ви сказали, завдано величезного удару. Зійде сніг - почнуться провокації на фронті, на жаль", - вважає Аваков.

При цьому глава МЗС не вірить, що Росія наразі здатна реалізувати сценарій повномасштабного військового наступу на територію України. Подібний розвиток подій призведе до катастрофічних наслідків для всіх сторін.Читати такожКолишній глава розвідки України оцінив шанси на військовий напад Росії

"Втрати будуть нищівні у них. У нас теж, на жаль. Це буде катастрофа і для нас, але це буде катастрофа і для них", - сказав міністр.

При цьому у Міністерстві внутрішніх справ готуються до можливої спроби РФ щодо проведення повномасштабної військової операції проти України. Відомство має відповідний плани дій.

"Вся система готова. Ми чітко розуміємо, з ким ми маємо справу, як, коли може бути зроблено... У нас є плани: закриті, відкриті, секретні, - таємні накази - все у нас є. Ми це ясно розуміємо. А далі - кожен на своєму місці. Чи добре розуміють це депутати у Раді? Чи розуміють це журналісти на телеканалах?"- підкреслив Арсен Аваков.

Санкції проти "каналів Медведчука"

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти