Санкції РНБО - це не вирішення проблеми, це прояв безсилля

4 квітня 2021, 09:01
З системними питаннями треба працювати системними змінами. А санкції - це коли треба просто показово когось грюкнути.
РНБО
Санкції РНБО зробили Україну державою, де сама влада діє в обхід закону / Офіс президента

Ситуація з ковидом катастрофічна. Але є світло в кінці тунелю. Наступної п'ятниці буде РНБО. І там введуть санкції проти коронавірусу. І все. Його більше не буде.

Ну а що? Якщо можна побороти контрабанду не системними реформами, а санкціями проти випадковим чином обраних контрабандистів, то і коронавірус можна перемогти санкціями.

Ефект буде такий же.

відео дня

Пандемія коронавірусу - це системна проблема. І бороти її треба системно. Як вакцинацією, так і створенням умов, коли вірусу складно поширюватися.

Олігархія - це системна проблема. Вона виникає не тому, що український вірус, олігархи, погані. Вірус не поганий, він просто так живе. І олігархи не погані і не хороші, вони просто олігархи. Вони можуть існувати якщо в країні відсутнє верховенство права і немає інститутів. І боротися з олігархами треба саме методом системної зміни середовища, коли вони змушені будуть перетворитися на звичайних бізнесменів або зникнуть, якщо не зможуть освоїти інші навички, окрім як сидіння на потоках.

читайте такожМедовий місяць закінчився: чому час працює проти Зеленського

Контрабанда - це системна проблема. І зміни повинні бути системні. Які як прибирають людський фактор на митниці (привіт, сканери), так і унеможливлюють реалізацію контрабандних товарів.

А санкції - це смішно. Це не системне і, головне, не правове рішення. Це прояви безсилля. Визнання в тому, що справжні системні зміни неможливі. І треба просто показово когось грюкнути.

Успішні країни - це успішні інститути. А санкції це про інше.

І так, створення інститутів довгий шлях. Не простий. Але він єдиний робочий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти