Капітуляція Вірменії - хороший урок Україні

11 листопада 2020, 11:24оновлено 11 листопада 2020, 13:12
Пашиняну не пощастило - збіглися харчові інтереси різних хижаків в одному місці.
Місто Шуші, Нагірний Карабах
Місто Шуші, Нагірний Карабах / GettyImages

Минуло всього кілька годин з моменту підписання Угоди про припинення вогню, а вже вісім військово-транспортних літаків Російської Федерації з бронетехнікою і солдатами вилетіли в Нагірний Карабах. Там вони будуть "миротворцями" разом з турками.

Війна закінчилася. Вірменія програла. Виграла "міжнародна коаліція" під загальним керівництвом Туреччини, за згодою Росії, руками Азербайджану, і за технологічної підтримки Ізраїлю. Цікаво часом дівки танцюють, і фантастичним чином лягають карти на стіл...

Туреччина посилює свій вплив у регіоні, підпорядкувавши собі раніше економіки Грузії та Азербайджану. Турецька експансія на цьому не зупиниться; Туреччина вже заявила вустами азербайджанських політиків претензії на "Західний Азербайджан", що включає більшу частину Вірменії і Єреван, і на" південний Азербайджан " - землі, які сьогодні у складі Ірану.

відео дня

читайте такожУ Путіна в Карабасі все вийшло на триста відсотківІдея створення "великого Азербайджану" і подальшої "федералізації" (розчленування) Ірану популярна не тільки в правлячих колах Туреччини і Азербайджану, але і в Ізраїлі, який хоче послабити свого давнього ворога. І навіть у Сполучених Штатах, які носяться з ідеєю розчленування Ірану вже два десятки років.

Ну а Росія... Росія руками розлючених вірмен тепер прибирає корумпований, слабкий, боягузливий, але все ж хоч трохи прозахідний і хоч трохи незалежний уряд Пашиняна. Прибирає, або садить на короткий поводок, і перетворює залишки колись великої і сильної "Великої Вірменії" в свою військову базу.

Загалом, Вірменії не пощастило. Збіглися харчові інтереси різних хижаків в одному місці. Тому так рясно і безвідмовно поставлялася новітня ізраїльська і турецька зброя в Азербайджан, і не тільки ж безпілотники... І, звичайно, не тільки для того, щоб допомогти Азербайджану відновити цілісність країни.

читайте такожЕрдоган влаштував патьоки речовин по обличчю "партнера" - ПутінаІ взагалі не для цього. Кого там у Туреччині чи Ізраїлі цікавлять питання територіальної цілісності та справедливості?.. У сильних - свої поняття... Туреччина з 1974 року окупує північну частину Кіпру, і не думає звідти йти. А з минулого року - північні райони Сирії. Ізраїль теж окупує сирійські Голанські висоти, південні райони Лівану, західний берег річки Йордан та інші палестинські території. Ще Ізраїль споживає до 40% бакинської нафти... Так що захисники цілісності і справедливості тут ще ті...

Сильні люблять маніпулювати поняттями та історичними фактами, тиснути на горезвісне "почуття національної гідності" і говорити про "відновлення справедливості". Крим, за поняттями Кремля, "споконвічно руські землі", які до 1774 року були"споконвічно турецькими". Тому Туреччина і не визнає Крим російським... А Нагірний Карабах в тому ж вісімнадцятому столітті став центром національно-визвольної боротьби проти Османської імперії. Сама ж імперія, як і сучасна Туреччина розташована, в тому числі, на землях Візантії. Так може зажадати у Туреччини повернення Константинополя?..

Урок для України - в цьому світі, де правлять нові імперії і транснаціональні корпорації, довіряти нікому не можна. Покладатися можна тільки на своїх громадян, на свою економіку, і на свою армію. А справедливість, особливо історична, у кожного народу своя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти