StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гренландія 2020 - фільм-катастрофа, який ми заслужили

17 вересня 2020, 12:16
Фільм-катастрофа Гренландія 2020 виходить в Україні 17 вересня, і пора розповісти, чим здивує фільм, і чи варто сходити на Гренландію в кіно.
Фільм Гренландія 2020 - рецензія і огляд
Фільм Гренландія 2020 - рецензія і огляд / STX Entertainment

Фільм-катастрофу Гренландія зняв Рік Роман Во, а продюсував виконавець головної ролі Джерарл Батлер. Рік Роман Під відомий фільмами "Стукач", "Постріл в порожнечу" і "Падіння янгола", так що досвід у фільмах-паніках такий-сякий у нього є. А Джерард Батлер, як справжній ветеран кіномистецтва вже встиг знятися і в інших фільмах-катастрофах. В результаті вийшла відмінна суміш, яку протягом 119 хвилин будуть вихлюпувати на глядача.

Гренландія 2020 вийшла на екрани в Україні 17 вересня - фільм переносили всього лише раз з 13 серпня. Спочатку студія Thunder Road Films і STX Entertainment інтригували глядачів, і тримали в секреті всі сюжетні повороти, за що, насправді - велика дяка, бо труднощі порятунку під час паніки тепер вийшли на новий рівень. Буде фільм йти на Оскар, чи ні, але картина вийшла видовищною, захоплюючою, яка постійно тримає в напрузі. Морена Баккарін і Джерард Батлер влаштували непоганий тандем.

Чим здивував фільм Гренландія і навіщо його дивитися - читайте в матеріалі сайту Главред.

Фільм Гренландія 2020 року - сюжет

Джон Герріті - успішний інженер-конструктор, у нього є величезний будинок, дружина і син, який його любить. Правда, дружині, як виявилося, він зрадив, за що вона його вигнала з дому, а син страждає від діабету, хоч і справляється з цим стоїчно.читайте такожМулан 2020-рецензія на новий фільм Disney

Спочатку розгортається сімейна драма зі зрадою на тлі появи в небі комети Кларк, яка незабаром швидко змінює пріоритети - на тлі того, як сімейство намагається судорожно вижити Кларк безповоротно знищує Землю. Уряди відібрали найкорисніших людей для того, щоб заховати їх в бункерах в Гренландії і пережити знищення Землі, і сімейство Герріті потрапляє в список, але не потрапляє на літак, оскільки мама-Герріті випадково розкриває, що у її сина діабет. А хронічно хворим в бункери не можна. Через це вони з чоловіком розділяються, і горе-матуся... губить дитину. "Добрі люди" вирішили відібрати її пропуск на літак і сина, щоб врятуватися, бо материнські таланти Еллісон Герріті їх поставили в глухий кут. До речі, сама жінка після того, як дитину вкрали, недовго його шукала, і знайшла його потім чисто випадково.

Фільм Гренландія 2020 - сюжет
Фільм Гренландія 2020 - сюжет / STX Entertainment

Паралельно "підлий зрадник" з набором інсуліну на місяці шукає свою сім'ю, йому доводиться навіть вбивати, щоб в кінцевому підсумку знайти їх. До речі, мирить їх тесть - брутальний з військовими звичками чоловік, який вірить, що Джон таки хоче виправитися перед дружиною і сином, і допомагає їм відправитися в Канаду - звідти можна потрапити на базу в Гренландії. Однак, навіть разом вони мало не гинуть - осколки Кларка падають вже постійно - поїзди сходять з рейок, а залишки людства не завжди добрі в останні хвилини життя.

Однак, цей фільм порадує хеппі-ендом, хоч і з великими втратами. Не варто розкривати всі повороти сюжету, але творці фільму не поскупилися зробити ефектний поворот - люди виходять з укриттів через 9 місяців, і бачать як в небі летить спочатку одна птах, а потім другий. Паралелі з Біблією і Великим потопом - у наявності.

Фільм Гренландія 2020 року - спецефекти і музика

Про те, що у фільмі-катастрофі повинні бути масштабні візуальні ефекти - ніхто не сперечається. І вони дійсно вражаючі - палаюче небо, пилові стовпи, попіл, що падає з неба, ударна хвиля, яка виглядає як справжня, великі і масштабовані плани Землі і знищених міст, ролики очевидців по новинах. Вражаюче відео, як осколок летить на просто на місто. Однак мали місце і вибухи літаків і авто, потяги, що зійшли з рейок, масштабне стовпотворіння, магістралі на багато кілометрів заставлені покинутими авто. Окремо варто згадати природу і ландшафти - від мирних мегаполісів і природи до ефектних сцен падіння уламків комети і знищених мегаполісів та випаленої землі. Австралія, Франція, США - як будуть виглядати відомі нині пам'ятки після вибуху, що дорівнює тому, що знищив динозаврів?

Фільм Гренландія 2020 - дата виходу в Україні
Фільм Гренландія 2020 - дата виходу в Україні / STX Entertainment

Музика в даному контексті повинна бути непомітною, драматичною і трохи епічною - так і було, і під час перегляду фільму, ви не звернете увагу, коли починається музика, і де вона закінчується, що важливий факт.

Фільм Гренландія 2020 року - постановка і гра акторів

Барвиста постановка фільму ставить під сумнів визначення "бойовик, екшн, катастрофа" - так і хочеться вставити "драма" або "мелодрама". Бо у фільмі історія з тим, як головний герой намагається врятувати свою сім'ю, переживання і особисті трагедії героїв - все це займає значне місце. Як їх життя вчить постійно бути насторожі - ті, хто допоміг зараз, через 2 хвилини зраджують, для сім'ї потрібно йти на жертви. Звичайно, не обійшлося без жертв - головний герой знайшов друга під час пошуку сім'ї, але той тут же загинув - разом з тими, хто хотів убити Джона за його шанс врятуватися.читайте такожМіж двох часів: рецензія на фільм Тенет

Морена Баккарін прекрасна в грі сильний жінки і матері, яка самостійно намагається впоратися з усіма викликами долі. Однак, поступово знову починає довіряти і покладатися на чоловіка - від агресивного недовіри і дистанціювання спочатку до ніжних поцілунків перед фінальним вибухом. Вона переживає трансформацію характеру, і залишаючись сильною, вона знову перетворюється на ніжну і кохану жінку, яка щиро переживає за чоловіка.

Фільм Гренландія 2020 - актори і ролі
Фільм Гренландія 2020 - актори і ролі / STX Entertainment

Також творці зосередилися на внутрішніх терзаннях Джона - у нього постійно перед очима "пролітає життя" і встають спогади про маленького сина і щасливу дружину. Він дуже жалкує за свою помилку і запросто йде на жертви для своєї сім'ї. У фіналі це також обіграли - син запитав, чому в нього не пролітає все життя перед очима?

Гренландія 2020 актори і ролі

  • Джерард Баттлер в ролі Джона Герріті
  • Морена Баккарін в ролі Еллісон Герріті
  • Роджер Дейл Флойд в ролі Натана Гарріті
  • Скотт Гленн - Клейтон
  • Девід Денман в ролі Ральфа
  • Гарі Вікс - Томас
  • Рендал Гонсалес в ролі Боббі
  • Клер Бронсон в ролі Дебри
  • Скотт Пойтресс в ролі Кенні

Гренландія 2020 дивитися онлайн трейлер:

Фільм-катастрофа Гренландія 2020 природно лягла в скарбничку всіх фільмів жанру, маючи масу своїх переваг, але при цьому повторюючи сценарій з урядовими бункерами, відбором, і чудесним порятунком людства в фіналі. Фільм хороший, і ми не соромлячись готові порадити його переглянути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти