StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Смак може змінитись: експерт розповіла про американський метод зберігання яєць

22 січня 2024, 04:00
Мері Беррі поділилася секретом, як вберегти яйця від псування, адже одне з ключових правил - зберігати їх у холодильнику при певній температурі.
Смак може змінитись: експерт розповіла про американський метод зберігання яєць
Як правильно зберігати яйця - американський метод зберігання яєць / Колаж Главред, фото: pexels

Колишня суддя Great British Bake Off та автор кулінарної книги Мері Беррі розкрила секрет, як зберегти яйця свіжими на довше.

Немає нічого кращого, ніж почати недільний ранок з яєчні, яєчні або навіть французьких тостів. Але ваші яєчні мрії можуть швидко розвіятися, коли ви виявите, що яйця зіпсувалися, бо ви не зберігали їх належним чином. Тож які кроки ви можете зробити, щоб цього не сталося? За словами кулінарного критика, одна з ключових речей, яку потрібно зробити, - це не залишати яйця в певних місцях холодильника, пише Mirror.

Також не забувайте зберігати їх у коробках, хоча боротися з бажанням зберігати їх у спеціальній підставці може бути складно, особливо якщо вона є в комплекті з холодильником. Використання підставки для яєць означає, що вони, швидше за все, вбиратимуть запахи, тому Мері радить зберігати їх у коробках і навіть класти догори дном, щоб жовток залишався в центрі білка.

відео дня

Більшість британців зберігають яйця при кімнатній температурі на стільниці, в той час як американці вважають, що краще зберігати яйця в більш холодних умовах, і Мері Беррі погоджується з цим.

"Зберігайте яйця в коробці в холодильнику (подалі від сильнопахнучих продуктів, щоб вони не вбирали смаки та запахи через шкаралупу), - пише 88-річна кулінарна письменниця у своїй книзі "Повна кулінарна книга Мері Беррі".

"Якщо ви покладете їх гострим кінцем донизу, жовток залишиться в центрі білка. Завжди використовуйте їх до закінчення терміну придатності".

Яйця можна зберігати навіть у морозильній камері до шести місяців, але краще використовувати їх після чотирьох місяців, щоб переконатися, що вони максимально свіжі. "Сирі яйця без шкаралупи дуже добре заморожуються і можуть зберігатися до шести місяців. Якщо яйце ціле, обережно збийте, щоб змішати жовток і білок; додайте трохи солі до цілих яєць і жовтків для використання в солоних стравах або цукру для використання в солодких стравах (до білків нічого не потрібно додавати)", - пише Мері.

Щодо розморожування яєць, вона каже: "Розморожуйте при кімнатній температурі. Страви на основі яєць, такі як запіканки, заварні креми та муси, також можна заморожувати".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти