StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Смачний фрукт вдома": скільки часу росте ананас у домашніх умовах

27 грудня 2023, 22:33
4092
Чи можна виростити ананас вдома із верхівки - екзотичний фрукт у вашому домі.
'Смачний фрукт вдома': скільки часу росте ананас у домашніх умовах
Як виростити ананас вдома / колаж: Главред, фото: pexels, скріншот: Youtube

Скільки часу росте ананас у домашніх умовах та як висадити його, щоб він вродив. Відомо, що ананас може зацвісти через 12 або 18 місяців після його посадки. Кожен різновид ананаса та його сорт по-своєму розвивається та утворює плоди в залежності від багатьох факторів догляду та температурними умовами.

Чи можна з верхівки ананаса виростити ананас

Якщо ви хочете висадити верхівку ананаса, то потрібно робити це дуже обережно, адже його коріння дуже тендітне. Потрібно зробити невеличку ямку та розмістити там верхівку. Однак, не занурюйте її дуже глибоко, достатньо на 3 см, щоб листочки ананаса були зверху. Варто поливати його не прохолодною водою, краще теплою. Зафіксувати рекомендовано за допомогою спеціальних підпірок, щоб рослина не впала.

Якщо на верхівці ананаса залишилась м'якоть, то її варто обірвати, а також разом із нею і нижні листочки. Потім треба поставити цей вазон на підвіконня, щоб він висох - на два-три дні. Коли вазон пустив коріння, варто поставити саджанець у воду, щоб він пустив коріння. Однак, слідкуйте, щоб листя не торкалось води.

відео дня

Коли найкраще садити ананас

Найкраща пора для висаджування ананаса це - наприкінці весни чи влітку. Адже такому екзотичному фруктові потрібно багато світла та тепла, щоб він добре дозрів та приніс соковиті плоди.

Коли плодоносить ананас у домашніх умовах

Щоб ананас гарно вродив, необхідно поставити його разом із горщиком у пластиковий пакет, а туди можна покласти яблуко. Це все треба помістити у пакет і розмістити у темному місці. Яблуко буде виділятиме етилен - він змусить швидше випустити квіткову стрілку та перший врожай.

Якщо у вас є рослина ананаса в горщику, то варто знати, що він розвиває лише один стебло. Тож він дасть вам ананас приблизно через 2 роки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти