Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду

25 жовтня 2024, 11:50оновлено 25 жовтня, 14:22
29
Що робити, якщо батареї ледь теплі у квартирі, а опалення вже ввімкнули - фахівці дали поради.
Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду
Що робити, якщо батареї не гріють / колаж: Главред, фото: УНІАН

Ви дізнаєтесь:

  • Як перевірити справність батарей у квартирі
  • Чому потрібно звертатись у ЖКГ, якщо батареї холодні
  • Чому "булькають" батареї всередині

Що робити, якщо батареї не гріють та як уникнути такої проблеми - фахівці розповіли поширені труднощі у сфері опалення. Спеціалісти повідомили, що однією із причин поганого опалення батарей може бути низький тиск теплоносія в системі опалення.

Відомо, що нормальний тиск у системі опалення повинен бути 1,5-2 бари. Однак, якщо тиск буде триматись нижче 1 бару, тоді радіатори можуть залишатися холодними, особливо на верхніх поверхах.

відео дня

Як зрозуміти, "завоздушені" батареї чи ні

Якщо ви думаєте, що у вас можуть бути "завоздушені", то це необхідно обов'язково перевірити. Така ситуація може статись, якщо через батарею проходить замало води або дуже погана циркуляція відбувається через радіатор. Тоді він може бути холоднішим, ніж решта опалювальних приладів. Також важливою ознакою може бути "булькання" всередині батарей.

Що робити, якщо опалення дали, а батареї холодні: фахівці дали важливу пораду
Як підготуватись до опалювального сезону / Інфографіка: Главред

Фахівці пояснили, що зараз сучасні батареї обладнані спеціальним повітровідвідником, щоб випускав зайве повітря із них. Вони також порадили, що для того, щоб випустити зайве повітря варто застосувати викрутку або спеціальний ключ, якщо такий є. Необхідно його повернути вліво і протягом декількох секунд, почекати появу невеликого струменя води, дати повітрю вийти із радіатора.

Також варто підставити якусь глибоку посудину для води, щоб зібрати витікаючу воду.

Також причиною холодних батарей в опалювальний період можуть стати старі термостатичні клапани. Часто вони можуть заклинити, тоді нагрівання батарей у опалювальний сезон не працюватиме належним чином. Шток термостатичного клапана може заклинити у різних позиціях, тоді батарея може бути занадто гарячою або взагалі холодною.

Куди звертатись, якщо батареї ледь теплі

Якщо в опалювальний сезон у вашому помешканні холодно, а батареї на дотик ледь теплі, то не варто чекати, що воно вирішиться саме. Потрібно діяти швидко і відразу, коли ви помітили таку причину.

При проблемі поганого опалення необхідно зателефонувати до ЖКГ, як обслуговує ваш будинок і розповісти диспетчеру про проблему низької температури повітря у квартирі. Ви можете зателефонувати у будь-який час, адже диспетчерська служба працює цілодобово, однак ремонтна бригада зможе приїхати лише у робочий час. Тож варто планувати так, щоб у цей час ви були вдома.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти