StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо дивовижні засоби захисту від комарів

25 червня 2021, 21:02
Які засоби захисту від комарів можна знайти прямо на місці, де ви влаштували відпочинок.
Названо дивовижні засоби захисту від комарів
Як врятуватися від комарів / pixabay

Укус комара може бути небезпечний, так як ці комахи є переносниками різних інфекцій.

Сьогодні в аптеках і магазинах є безліч різних видів засобів від комарів. Однак, не всі засоби допомагають впоратися з комахами.

Мало хто з туристів знає, але навіть в лісі можна знайти засіб від комарів.

Мурашина кислота. Змочіть водою бавовняну хустку або, наприклад, носок. Вичавіть зайву воду і знайдіть мурашник. Потім покладіть вологий хустку на мурашник на 10 хвилин. Через 10 хвилин переверніть хустку і залиште ще на 10 хвилин. За цей час мурахи в паніці самі залишать свій секрет на хустці.

Так як мурашина кислота має специфічний запах, це відлякає нестерпних кусючих комарів. Досить тільки потерти хусткою відкриті ділянки шкіри. Перед застосуванням цього засобу потріть зап'ясті хусткою: якщо немає роздратування, то засіб вам підходить. Якщо помітите, що є роздратування, то ні в якому разі не використовуйте мурашину кислоту для захисту від комарів.

Гриб-трутовик. Спосіб підійде для тих, хто знаходиться в певному місці: на риболовлі або на привалі в поході. Гриб-трутовик росте на корі беріз. Необхідно зібрати кілька таких грибів і насадити на палицю. Зафіксувати гриб на паличці в п'яти метрах від місця привалу і підпалити його. Гриб буде повільно тліти і диміти. Важливо розташувати тліючий гриб далеко від сухих гілок, листя, щоб запобігти пожежі.

Названо дивовижні засоби захисту від комарів

Рогоза. Якщо ви рибалите, а неподалік росте рогіз, він теж здатний відлякати комарів і мошок. Для цього необхідно увіткнути рогіз в землю біля місця привалу і підпалити верхівку. Дія така ж, як і у гриба-трутовика, тільки рогіз краще розмістити ще далі, тому що він тліє сильніше, пише sovkusom.ru.

Названо дивовижні засоби захисту від комарів

Важливо знати, що потім треба обов'язково погасити тліючі гриби і рогіз, щоб не було пожежі. Найкраще закопати їх.

Як раніше повідомляв Главред, на узбережжі Чорного моря з'явилися тигрові комарі, які переносять небезпечні захворювання. Їх легко відрізнити від звичайних по чорно-білим смужках на кінцівках і на тілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти