StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як почистити золоті та срібні прикраси: дієві методи, які повернуть блиск за секунди

6 грудня 2023, 02:40оновлено 7 грудня 2023, 23:05
8167
Що робити якщо потемніло золото та як безпечно відновити його стан - більше цікавих порад читайте у матеріалі Главреду.
Як почистити золоті та срібні прикраси: дієві методи, які повернуть блиск за секунди
Як почистити золоті та срібні прикраси / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels.com

Як почистити золоту каблучку, браслет та сережки, щоб вони мали ідеальний вигляд, ніби тільки з ювелірного магазину - Главред зібрав корисні поради по догляду за золотими прикрасами.

Кожна прикраса має свою особливу енергетику, яка може вплинути навіть на самопочуття людини, тож радимо прочитати матеріал: Вдарить по здоров'ю: чому не можна носити золото та срібло разом.

Як відновити блиск золота

Ювеліри наголошують, що золоті прикраси варто чистити лише спеціалістам. Однак, вони також поділились методами чистки прикрас в домашніх умовах, які безпечно та обережно відновлять вигляд золотих прикрас.

відео дня
  1. Сода - універсальний продукт, який підходить і для чистки ювелірних виробів із срібла та золота. Механізм очищення дуже простий, варто просто взяти трішки соди і змішати із теплою водою. Має вийти водночас щільна та м'яка суміш - обережно почистити прикраси за допомогою зубної щітки. Вкінці варто натерти прикраси.
  2. За допомогою соку цибулі також можна почистити золото. Для цього методу потрібно натерти цибулю на терці, а в суміш, із якою витече весь сік, покласти прикраси. Треба ретельно протерти. Після цієї процедури рекомендують промити прикраси у теплій воді та висушити.
  3. Якщо ваші прикраси мають свіжі забруднення, то очистити їх можна за допомогою мильного розчину. Для кращого результату до мила також можна додати пару крапель нашатирного спирту. Ювеліри рекомендують накрапати не більше 10 крапель на 200 мл води. У такому розчині ювелірний виріб має полежати деякий час, а потім треба промити чистою водою та акуратно натерти м'якою тканиною.

Як доглядати за білим золотом

Біле золото має особливу популярність зараз, особливо його використовують молодята для своїх обручок. Однак, кожному, хто має прикраси із білого золота, варто пам'ятати, що цей вид золота дуже примхливий у догляді.

Ювеліри розповіли, які методи у домашніх умовах можуть ретельно та обережно очистити прикраси із білого золота. Вони наголосили, що вдома можна прибрати поверхневий бруд із прикрас.

  • Щоб оновити вигляд каблучки чи сережок допоможе зубна паста. Варто обирати зубну пасту на гелевій основі, щоб там не було ніяких частинок, а зубна щітка має бути м'якою. Невелику кількість зубної пасти треба обережно застосувати на прикрасах.
  • Для очистки бруду на білому золоті підійде нашатирний спирт, який варто розвести із водою. Однак, не треба замочувати у такий розчин прикраси із каменями, адже це може зіпсувати їх структуру. Варто розводити 6-8 крапель нашатирю у 2 столових ложках води. У такому розчині треба залишити прикраси на 30 хвилин, а потім протерти.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти