StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити килим, не знімаючи його з підлоги: 3 ефективні способи

12 вересня 2022, 18:44
Якщо ви шукаєте способи, як почистити килим у домашніх умовах, вам допоможуть декілька простих варіантів, які зекономлять вам час і гроші.
Ковер, чистить ковер, отстирать ковер
Як почистити килим, не знімаючи його з підлоги/ ua.depositphotos.com, Facebook bochkala

Килими – це одні з найзабрудненіших речей вдома. Вони приймають на себе основний "удар", адже щодня піддаються різного роду забрудненням і збирають багато пилу. Тому вони потребують особливого очищення. Якщо ви шукаєте спосіб, як почистити килим в домашніх умовах, вам стануть у нагоді декілька простих способів з підручними засобами.

Звісно, можна придбати магазинні засоби для чищення килимів. Проте вони містять багато речовин, які негативно впливають на людей, а для алергіків взагалі можуть бути небезпечними. Якщо ж вдома є діти, то про чистоту килимів потрібно дбати особливо ретельно, і краще це робити без шкідливої "хімії".

Спосіб 1: з допомогою соди та оцту

Знадобиться:

відео дня
  • 1 літра теплої води,
  • 2 столові ложки харчової соди,
  • 8 столових ложок 9%-го оцту,
  • 4 столові ложки будь-якого миючого засобу, наприклад, засобу для миття посуду. У якості миючого засобу також можна використати пральний порошок без вибілюючих компонентів – в такому разі знадобиться 2 столові ложки порошку.

Вказана кількість засобів буде достатньою для того, щоб почистити килим розміром 2х2,80 метрів. Для того, щоб не пошкодити килим та ефективно його відчистити, потрібно суворо дотримуватися вказаних пропорцій.

Спочатку потрібно ретельно пропилесосити килим або вимести з нього усе сміття віником. Потім вибити по максимуму весь пил.

Далі готуємо розчин для чищення. У великій ємності змішуємо третину води, соду і миючий засіб, усе збовтуємо, щоб утворилася піна. Потім піну наносимо на килим за допомогою звичайної кухонної губки і чистимо килим жорсткою щіткою. Далі наносимо засіб ще раз і залишаємо його на 30 хвилин, щоб забруднення, які залишилися, відмокли.

Далі наливаємо у ємність 300 мл теплої води і додаємо 8 столових ложок 9%-го оцту, перемішуємо. Отриманий розчин розподіляємо по поверхні килима, який просякнутий розчином соди. Потім чистимо килим щіткою середньої жорсткості, чекаємо 5 хвилин і змиваємо все водою.

Проте таким способом не можна чистити килими зі штучного ворсу, адже оцет може пошкодити їх.

Перед чищенням килима краще перевірити дію засобу на матеріал на невеликій ділянці. Якщо ви помітили будь-які зміни у покритті, то буде краще обрати інший спосіб для чищення.

Спосіб 2: з допомогою господарського мила

Потрібно натерти на тертці шматок господарського мила і змішати стружку з 1 літром теплої води. Коли мило повністю розчиниться, перелити суміш у пульверизатор, і з його допомогою нанести розчин на плями на килимі. Поверхню килима потерти щіткою.

Потім розчин потрібно залишити на килимі до повного висихання і прибрати залишки за допомогою пилососа.

Цей спосіб підходить, коли потрібно освіжити килим у домашніх умовах. Він добре впорається зі свіжими плямами. Проте для складних і задавнених плям він не підійде.

Спосіб 3: сода, оцет і "Фейрі"

Потрібно змішати 1 столову ложку соди, 1 столову ложку прального порошку або "Фейрі", 1 столову ложку оцту й 1 літр теплої води.

Перед чищенням килим потрібно ретельно пропилесосити або підмести, далі вибити з нього пил.

Отриманий розчин наносимо на килим за допомогою пульверизатора і залишаємо на 5 хвилин. Потім чистимо килим щіткою. Далі стираємо засіб з поверхні чистими ганчірками, вмочуючи їх у воду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти