StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як очистити матрац від плям, що в'їлися: прості способи

28 вересня 2020, 19:12оновлено 29 вересня 2020, 09:42
Рекомендується робити це кожні пару місяців або частіше.
1601309544-8038.jpg
Рекомендується робити це кожні пару місяців або частіше / Pixabay

На своєму матраці ви проводите від 6 до 10 годин практично кожен день. За цей час пил, омертвілі клітини шкіри, піт і жир з вашого тіла можуть потрапити на нього.

Саме тому матрац потребує чищення. Главред зібрав практичні поради про те, як очистити матрац від плям в домашніх умовах і без залучення професіоналів.

Позбавтеся від пилу

Найпростіший спосіб видалити пил-використовувати пилосос. Рекомендується робити це кожні пару місяців або частіше, якщо хтось із членів сім'ї страждає алергією. Пройдіть по верху і з боків матраца і якомога більшої частини пружини коробки. Сильно натисніть на пилосос, щоб видалити пил з поверхні тканини. Потім використовуйте щілинний інструмент, щоб проникнути в квилтинг, уздовж кромки шва і там, де кріпиться верхня частина подушки.

відео дня

Ви також можете очистити матрац парою. Якщо у вас є відпарювач для одягу, підійдіть до матраца, утримуючи сопло якомога ближче до тканини, щоб проникаючий пар вбив пилових кліщів, що ховаються біля поверхні. Знову пропилососьте матрац, щоб видалити їх.

Витріть плями

Якщо з вами сплять домашні тварини або ви любите перекусити в ліжку, швидше за все, на вашому матраці можуть бути плями. Якщо ви вирішите позбутися їх якомога швидше після того, як вони виникнуть або як тільки ви їх помітите, вони зажадають менше зусиль для видалення. Найпростіший спосіб видалити їх-використовувати засіб для чищення килимів і оббивки, розроблене для видалення плям від домашніх тварин.

Щоб використовувати його, злегка розпиліть пляму-або тканину-і промокніть пляму, рухаючись від зовнішнього краю до центру, щоб пляма не поширилася. Поверніть тканину в чисте місце, оскільки вона збирає розчинену пляму, щоб воно не потрапило назад на тканину. Уникайте надмірного намокання матраца. Коли пляма зникне, протріть область вологою тканиною, щоб сполоснути і видалити всі сліди миючого засобу. Промокніть уражену ділянку сухою тканиною і дайте матрацу повністю висохнути, перш ніж заправляти ліжко.

Інші засоби

Засоби для виведення плям варто збити в піну, нанести на поверхню матраца і залишити для висихання. Після того, як засіб висохне, видаліть залишки порошку за допомогою пилососа.

Якщо вам пощастило мати паровий очищувач, який дозує миючий засіб і видаляє плями з килима та оббивки, обов'язково використовуйте його для очищення матраца . А найкращий спосіб зберегти білий колір матраца без плям - це накрити його знімним наматрацником, який можна регулярно прати.

Якщо у Вашого матраца жовтий відтінок, це, ймовірно, через накопичення поту і масел для тіла. Хоча вологе очищення всього матраца складно провести і ви ніколи не захочете повністю просочити його, ви можете спробувати відбілити його сумішшю 50/50 (по одній чашці) перекису водню і теплої води плюс 1/4 чайної ложки м'якої рідини для миття посуду. Вилийте цей розчин в аерозольний балончик і нанесіть на поверхню матраца спринт. Втирайте його в тканину м'яким пензлем або махровим рушником і дайте настоятися приблизно 30 хвилин. Знову збризніть матрац чистою водою для ополіскування, добре промокніть, щоб видалити всі сліди миючого засобу, і дайте йому повністю висохнути на повітрі. Для стійких плям повторіть процедуру або додайте в розчин ще трохи перекису водню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти