StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як очистити кухонну губку: 5 простих способів

19 жовтня 2020, 18:50
Деякі з цих мікробів можуть викликати запах губки, а інші можуть викликати у вас нудоту.
кухня_еда_овощі_масло
Деякі з цих мікробів можуть викликати запах губки, а інші можуть викликати у вас нудоту. / 1zoom.ru

Якщо ваша кухонна губка не зовсім нова, на ній майже напевно мешкають найрізноманітніші мікроби. Деякі з цих мікробів можуть викликати запах губки, а інші можуть викликати у вас нудоту.

Дженілін Хатчінгс, Сертифікований фахівець з безпеки харчових продуктів і фахівець з харчування в StateFoodSafety, говорить про губки: "якщо вони брудні, вони можуть поширити мікроби на все, до чого торкаються, від посуду до кухонного столу і приладів.

Як очистити кухонну губку?

Лабораторія харчових технологій і безпеки Міністерства сільського господарства США (ARS) виявила, що два методи допомагають дезінфікувати кухонну губку і зробити її безпечною для повторного використання:

Посудомийна машина: якщо ви запускаєте посудомийну машину кожну ніч перед сном, просто киньте кухонну губку на верхню полицю і включіть посудомийну машину, - каже Дженніфер Квінлан, доктор філософії, професор факультету наук про харчування університету Дрекселя.

Тепло одночасно продезінфікує і губку, і посуд.

Мікрохвильова піч: "ви повинні намочити губку, покласти її в мікрохвильову піч і виставити її на хвилину", - говорить Квінлан. "Ви побачите, як з неї виходить пар".

За даними Міністерства сільського господарства США, ці два методи на 99 відсотків ефективні в знищенні бактерій, присутніх в губках. "Це дійсно так просто", говорить Куінлан.

Наступні методи не рекомендуються:

Гарячий мильний розчин: за словами Куінлана, гаряча вода з-під крана не буде достатньо гарячою, щоб позбутися від мікробів. Ви можете закип'ятити воду на плиті і змочити в ній губку, але тільки якщо у вас немає мікрохвильової печі або посудомийної машини.

Відбілююча ванна: за словами Куінлана, для цієї мети тепло більш ефективно, ніж відбілювач. "Це тепло вбиває хвороботворні мікроорганізми", - говорить Куінлан. Крім того, якщо ви намагаєтеся відбілити губки, відбілювач не завжди проходить через всю губку. І ви ризикуєте залишити відбілювач і потенційно запустити його на поверхні для приготування їжі та їжі.

Чому потрібно регулярно чистити губку

Дріжджі, цвіль, бактерії: від губок може пахнути всілякими мікробами або навіть гірше.

Дослідження 2017 року показало, що Фекальні коліформні бактерії ховаються в 44 відсотках кухонь, часто в губках і кухонних рушниках. Ці бактерії E. Coli можуть бути нешкідливими, але деякі штами можуть викликати діарею, судоми і блювоту. Фактично, дослідження, проведене в Японії, показало, що кухонні губки поступаються лише дренажним пасткам, коли мова йде про найвищий рівень бактеріального зараження в будинку.

Ваша губка також може містити інші типи бактерій, такі як Staphylococcus aureus або Campylobacter, які також можуть викликати діарею.

"Загальна рекомендація полягає в тому, щоб робити це кожен день", - говорить Куінлан.

Коли викидати губку

У якийсь момент слід просто викинути губку. За словами Хатчінгса, два тижні-досить хороший термін служби для звичайної кухонної губки.

"Заміна її хоча б раз на два тижні запобіжить поширенню і зростання бактерій, що призведе до захворювання, якщо ви ним скористаєтеся", - говорить вона. "Ви також повинні замінити їх, якщо вони пахнуть дивно, і ви не можете позбутися запаху, або якщо вони починають розбиватися".

Дослідження 2017 року показує, що чищення кухонних губок насправді не вбиває бактерії так добре, як ви думаєте. Можливо, Вам буде краще замінювати губки щотижня, ніж намагатися їх чистити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти