StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як можна освіжити дихання: дієві способи швидко позбутись поганого запаху з рота

14 вересня 2023, 02:40
1330
Як зрозуміти, що в тебе неприємний запах з рота - Главред розібрався, що потрібно робити, щоб нейтралізувати запах.
Як можна освіжити дихання: дієві способи швидко позбутись поганого запаху з рота
Що зробити, щоб був приємний запах з рота / колаж: Главред, фото: pexels.com

Як дізнатися, чи є в тебе запах з рота - це дуже легко. Потрібно просто видихнути в долоні та понюхати повітря. Дехто робить і так: лизнути чисту ложку, щоб слина випарувалась і потім нюхати її, тоді можна зрозуміти запах вашого повітря з рота.

Що зробити, щоб був приємний запах з рота

  1. Якщо вам терміново потрібно терміново освіжити ротову порожнину, то варто з'їсти щось тверде та соковите. Щільна текстура яблука чи морква, схожа до зубної щітки та очистять зуби від нальоту.
  2. Корисним способом освіжити запах із рота - використання пряних трав: кріп, петрушка, м'ята або меліса. До речі, активні ефірні олії, які успішно допомагають від поганого запаху, містяться в цедрі цитрусових, кавових зернах та гвоздиці.
  3. Стоматологи вважають, що найбільшою проблемою неприємного запаху із рота - наліт, який накопичив язик. Щоб очистити наліт, варто просто почистити язик за допомогою іншого боку зубної щітки або навіть чайною ложкою.
  4. Дієвим методом очистити ротову порожнину є полоскання рота і горла розчином солі або соди. Такий розчин має антибактеріальні властивості. Для такої процедури потрібно 1-2 чайні ложки солі чи соди розвести у склянці теплої води.
  5. Найпоширеніший і найкращий спосіб освіжити дихання - почистити зуби зубною пастою та щіткою. Хороша зубна паста допоможе прибрати наліт на зубах та язиці й залишить відчуття свіжості.

Звідки йде запах із рота: ймовірна причина

  • Несвіжий запах із рота може бути через бактеріальний наліт. Він часто утворюється на зубах. Таким способам бактерії розкладають часточки страв, що опинилися в роті і потім виникає несвіжий подих.
  • Неприємний запах ротової порожнини - це також ознак захворювання ясен через наліт на зубах та по лінії ясен.
  • На запах із рота впливає і те, що ви їсте чи п'єте. Після вживання часнику, чи цибулі, кави чи алкоголю, звісно запах зіпсується на деякий час.
  • Поганою звичкою для порожнини рота є куріння сигарет. Куріння може викликати зміну кольору зубів та є ризик захворювань ясен.
  • Піст чи дієта також можуть викликати неприємний запах із рота. Така проблема зникне сама по собі, коли ви позбудетесь чи зміните дієту.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти