StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Щоб і кишені, й оку приємно: як створити гарний інтер'єр кухні

21 листопада 2020, 17:09
Як прикрасити кухню красиво, бюджетно і оригінально – з'ясував головний редактор.
Бюджетний дизайн кухні - фото і відео, як зробити гарний інтер'єр кухні
Бюджетний дизайн кухні - фото і відео, як зробити гарний інтер'єр кухні / Telegram-канал Моя квартира

Гарний дизайн кухні в квартирі не обов'язково повинен бути дорогим. Гарний інтер'єр кухні можна оформити і без зайвих витрат. Є кілька дизайнерських секретиків, які по кишені практично кожному.

І неважливо, якого розміру ця кімната. Ці лайфхаки відмінно працюють і для великої кухні (якщо, наприклад, ви придумуєте дизайн кухні в квартирі на 9 квадратів), і в дизайн кухні маленької прекрасно впишуться.

До слова, для маленької кухні найбільш затребуваною й універсальною залишається кутове планування. Дизайн кухні кутовий передбачає Г-подібний гарнітур, де завжди під рукою все необхідне, і невеликий обідній простір.

Так як же увесь цей простір прикрасити просто і затишно?

Тюль на кухню

Прозорий або напівпрозорий тюль завжди додасть затишку і стилю. І, до слова, прати його потрібно рідше, ніж протирати від пилу жалюзі.

читайте такожМи це любимо: модні тренди, які завжди будуть гарячими

Застелити стіл скатертиною

Це найпростіший спосіб оживити інтер'єр. Та ще й міняти його можна, як робочі наряди: в понеділок застелити однією, на вихідні – дістати з шафи змінну. Тільки матеріал, звичайно, повинен бути практичним: щоб легко відпирався і взагалі прати можна було часто.

До речі, дизайнер інтер'єру Анастасія Вітренко радить ніколи не залишати обідній стіл порожнім.

Ваза з фруктами або цукерками на столі здатна додати затишку будь-якій кухні, запевняє експерт.

Подушки на стільцях

Продовжуємо тему текстилю. Тут так само, як з фіранками і скатертиною – гарантований затишок при мінімумі витрат. Плюс можливість освіжити обстановку і зробити не тільки гарний інтер'єр кухні, але ще і комфортний.

Кімнатні квіти

Живі рослини не втрачають своєї актуальності ніколи. Не важливо, який рік на дворі йякий стиль у моді. Плюс це корисно для очищення повітря й енергетики.

Маленький нюанс - для кухні варто все ж підбирати невибагливі рослини: герань, каланхое, хлорофітум (останній взагалі називають санітаром повітря).

Раніше були названі 7 звичайних кімнатних рослин, які можуть отруювати. Деякі рослини більш токсичні за інші.

Підсвічування на кухні

Це вже більш дорогий метод: красиве підсвічування над робочою зоною – це не тільки функціонально, але і частина інтер'єру, від якої залежить, чи буде на кухні атмосфера романтики, футуризму або ностальгічного ретро.

Суміщена підлога на кухні

Останнім часом у сучасних інтер'єрах все частіше зустрічається поєднання декількох покриттів. Почасту це ламінат і плитка. Виглядає дуже стильно і прикольно – особливо, якщо правильно підібрати їх за колірною гамою і за фактурою. Заодно допомагає правильно й оригінально зонувати простір.

Але за ціною це, звичайно, не скатертину поміняти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти