StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що додати до тіста, аби воно швидко не черствіло та як зробити випічку м'якшою

9 жовтня 2022, 04:41
Як зробити так, аби випічка після того, як ви її дістали з духовки швидко не черствіла - Главдер зібрав найдієвіші способи.
пиріжок
Як зберегти випічку м'якою довше / ua.depositphotos.com

Господині часто задаються питанням - що додати до дріжджового тіста, аби пиріжки і кекси були пишними і смачними. Главред розбирався, як зробити так, щоб випічка довго не черствіла після того, як ви її дістали з духовки.

Що додати в тісто, щоб воно не черствіло

Для того, аби випічка довше залишалася свіжою і не засихала, до тіста для пирогів, млинців і навіть оладок слід додати трохи манки. Також можна підмішати кілька столових ложок житнього борошна – ефект буде такий самий.

Ще один секрет – щоб тісто довго не черствіло кухарі рекомендують не забувати просівати борошно, таким чином ви збагатите його киснем, який необхідний для правильної "роботи" дріжджів.

відео дня

Що робити, щоб випічка стала м'якшою

  • Щоб хліб та інша випічка стали м'якими просто загорніть вироби у фольгу і нагрійте в духовці при 200 ºС. У тому випадку, якщо випічка трохи підсохла варто загорнути її в паперовий рушник, після – у вологе, а лише потім обернути фольгою. Секрет - всього 15 хвилин в духовці допоможуть розігріти виріб з тіста, а також розм'якшити його.
  • Щоб зробити кекси, бісквіти, пироги більш об'ємними є ще один секрет – до тіста обов'язково додають пшеничний крохмаль, що робить його "зернистим" і більш м'яким, покращує смакові якості і структуру.
  • Щоб випічка залишалася пишною і наступного дня, можна додати до тіста півсклянки мінералки або розвести одну чайну ложку соди в половині склянки води кімнатної температури, а потім "загасити" цю суміш оцтом або лимонною кислотою.
  • Під час приготування тіста для поліпшення його якостей можна додати трохи рослинного масла – це допоможе випічці довше залишатися м'якою.
  • Є ще одна хитрість – дозвольте підійти дріжджового тісту не один, а кілька разів, так воно краще насититися повітрям і не буде після випікання швидко черствіти.
  • Під час замісу тіста на пиріжки обов'язково додайте до нього трохи сметани, це зробить випічку більш м'якшою. А яєць навпаки рекомендують покласти поменше, адже білок надає готовому виробу жорсткість. Після того, як дістали пиріжки з духовки, змастіть їх зверху маргарином про помістіть до поліетиленового пакету, це запобіжить від швидкого висихання.
  • Зберегти свіжість пирога допоможе зберігання його в глиняному посуді, накритому серветкою. Чому так відбувається - глина прекрасно зберігає тепло і не дозволяє випічці швидко черствіти.
тісто, як приготувати тісто на вареники, заварне тісто рецепт,
Що додати в тісто , щоб випічка виходила більш пишною / pixabay

Як правильно остуджувати випічку

Після того, як дістали з духовки готові пиріжки, не поспішайте швидко знімати їх з дека – накрийте рушником і дозвольте охолонути протягом 10 хвилин.

Увага - духова шафа після завершення роботи має обов'язково остигати тільки з закритими дверцятами.

пиріг
Як зберегти пиріг м'яким тривалий час / ua.depositphotos.com

Чим накрити випічку після духовки

Після того, як пиріжки або кекси дістали з духовки, їх слід накрити чистим рушником і дати повністю охолонути, адже при контакті з киснем випічка швидко втрачає свою свіжість. Вироби, які повністю охололи, потрібно загорнути в плівку, поліетиленовий кульок або фольгу.

У тому випадку, якщо перед вами стоїть завдання довше зберегти свіжість пиріжків, радимо зберігати їх у холодильнику – цей спосіб допоможе продовжити їх термін придатності до тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти