StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим швидко вивести з одягу плями від помідор: прості та ефективні способи

4 вересня 2022, 04:41оновлено 4 вересня 2022, 08:29
Як швидко видалити плями від томатів і кетчупу з одягу - Главред знайшов прості та дієві методи.
Чим швидко вивести з одягу плями від помідор: прості та ефективні способи
Чим відіпрати пляму від помідор / фото Чистий дім

Головне правило успішної боротьби з плямами від томатів – екстрене негайне прання. Главред розбирався, чим можна швидко видалити забруднення від помідор з одягу і як вивести навіть застарілі плями.

Вам допоможуть аміак, перекис водню, оцет або гліцерин. Нанесіть один з цих засобів на пляму, почекайте, поки воно вбереться і заперіть звичайним господарським милом.

Для того, аби видалити пляму від кетчупу або томатної пасти рекомендуємо спробувати взяти трохи води і додати до неї рідкого мила, розмішати до появи піни – лалі опустіть тканину в отриману рідину і почекайте кілька хвилин.

відео дня

Хороший спосіб від плям томатів - розчин нашатирю (аміаку). Порада - візьміть чайну ложку цього спирту і розчиніть в двох склянках води. Далі слід гарненько змочити плями розчином, залишити на деякий час і запрати.

Чим швидко вивести з одягу плями від помідор: прості та ефективні способи
Чим відіпрати пляму від помідор

Якщо ви поставили пляму від помідор далеко від наявності проточної води (в кафе, в лісі на шашликах, тощо), то вам стане в нагоді сіль. Потрібно зішкребти м'якоть від томата з тканини і посипати пляму сіллю, попередньо змочивши водою. Відмінно діє й суміш соди з сіллю, якою слід оперативно покрити пляму до того моменту, поки не отримаєте доступ до прального порошку.

Екстрена допомога при плямах від помідор – натягніть тканину над раковиною і пролийте місце "аварії" дуже гарячою водою. Врах*йте, цей метод не підходить для плям від кетчупів і томатних паст, які містять в собі соняшникову олію.

Прибрати плями від томатів з одягу допоможе також й лимонна кислота або лимонний сік – додайте кілька крапель на брудне місце і злегка потріть губкою. Обережно застосовуйте сік лимона на вовняних тканинах.

Чим вивести застарілі плями

Застарілі плями від томатів спробуйте вивести за допомогою оцту, для цього промокніть ним чисту губку і протріть ділянку одягу з плямою. Залиште на кілька хвилин, потім за необхідності повторіть процедуру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти