Точно не почорніє: як зберегти капусту свіжою до весни

Як правильно зберігати свіжу капусту / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Знаючи, як правильно зберігати свіжу капусту, ви зможете насолоджуватися хрусткими і корисними овочами протягом усього зимового сезону.

Багато хто стикається з проблемою, коли під час зберігання капуста починає чорніти або гнити, що змушує викидати овочі. Однак, якщо знати, як правильно зберігати свіжу капусту, соковиті головки можуть зберігатися до самої весни.

Важливо вибрати відповідний сорт: на зберігання закладаються тільки середньопізні та пізні сорти, оскільки ранні та середньоранні швидко втрачають зовнішній вигляд і не підходять для тривалого зберігання.

Ідеальні умови для зберігання капусти - це льох або підвал, де підтримується температура в діапазоні від -1 до +1 ℃ і вологість повітря 85-95%. Ці параметри дозволяють капусті залишатися свіжою без ознак псування, пише сайт На пенсії.

Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка / Главред

Як правильно зберігати свіжу капусту?

Зберігання в підвішеному вигляді. Один із найефективніших способів - підвішування капусти. Для цього качани прибирають разом із корінням, залишають 2-3 зовнішніх листки, перевертають догори дном і обв'язують біля основи мотузкою. Підвішують капусту ближче до виходу в льоху, де найпрохолодніше. Можна використовувати авоськи, які також забезпечують хорошу циркуляцію повітря. Це запобігає гниттю та псуванню.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Зберігання в харчовій плівці. Якщо немає можливості підвісити капусту, можна використовувати альтернативний метод. Спочатку знімають зовнішнє листя, яке легко відокремлюється, потім кожен качан щільно обертають харчовою плівкою або папером і укладають на полицю. Цей спосіб захищає овочі від зайвої вологи, світла та контакту з іншими продуктами.

Ці прості поради допоможуть зберегти капусту свіжою до весни, не побоюючись за її якість. Знаючи, як правильно зберігати свіжу капусту, ви зможете насолоджуватися хрусткими і корисними овочами протягом усього зимового сезону.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти