Чому в унітазі постійно тече вода: прості та дешеві способи виправити проблему

Унітаз, що потік / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

"Чому в унітазі постійно тече вода?" - таким запитанням, на жаль, рано чи пізно доводиться задаватися майже кожному. Главред відповідає на нього.

Чому тече унітаз після змиву?

Нічого вічного не існує, на жаль у реальному світі. Ось і унітаз - річ, безумовно в побуті необхідна, часом починає працювати погано і після натискання кнопки змиву в ньому починає текти в каналізаційну даль вода без перерви. Є щонайменше 3 причини, через які така неприємність може трапитися, повідомляє портал Home Depot.

Щось трапилося із запірною арматурою.По-перше, може зноситися притискна манжета зливного клапана. Під час постійного використання унітазу ця деталь втрачає еластичність і перестає належним чином (тобто щільно) перекривати отвір зливного клапана. І вода безпроблемно починає текти вниз. По-друге, може зламатися запірний клапан - і, природно, користі від нього буде мало, навіть якщо поплавок при цьому радісно бовтається зверху, а не йде на дно. По-третє, неправильно відрегульований той самий поплавок. Якщо цю деталь поставити занадто високо, то вода продовжуватиме текти в бачок - навіть після закриття клапана. Вся ситуація просто призведе до переливу і нової течі в унітаз.

З'явилися засмічення:

Що за проєкт Home Depot?

Home Depot - проєкт, який спеціалізується на побутових покрокових навчальних відеороликах "Зроби сам" і порадах експертів. Станом на травень 2024 року на YouTube-канал проєкту підписано 577 тисяч осіб.

Як полагодити унітаз, якщо він тече?

Спершу точно потрібно зупинити, де саме унітаз "дав тріщину" - у самому бачку, у самому унітазі, або ж звідкись із-під них.

Якщо тече з бачка, то потрібно:

Якщо тече з чаші унітазу:

Все вищевказане у вас не вийде зробити без таких ось інструментів і витратних матеріалів:

Чому тече вода в унітазі?

Найчастіше вода в унітазі тече через проблеми з прокладкою всередині бачка - під арматурою або клапаном набору води, який не тримає її рівень. Проблема вирішується заміною прокладки, арматури або клапана.

Вас може зацікавити таке:

Новини заразКонтакти