Як зарядити телефон без електрики: геніальний фокус гарантує результат

Як зарядити телефон без дроту від зарядки / Колаж: Главерд, Фото: УНІАН, Pixabay/FreePhotosART

Можно ли зарядить телефон без розетки - можно ли зарядить телефон через вайфай.

У зв'язку з важкою ситуацією в енергетиці, в Україні все частіше вводять відключення споживачів від електроенергії. Це пов'язано з триваючими обстрілами енергетичної інфраструктури окупантами та пошкодженнями генерувальних потужностей.

Раніше в НЕК "Укренерго" підтверджували анонсоване раніше введення графіків погодинних відключень (ГПВ) з 19:00 до 24:00 і закликали економити е/е протягом усієї доби через значний дефіцит ресурсу, що зберігається.

Читайте наш матеріал "Від біндера до туалетного паперу: підставка для телефону своїми руками".

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення електрики в Україні

Уточнюється, що повідомляються лише тимчасові межі, в які діють ГПО. Водночас варто враховувати, що можливе обмеження споживання в разі перевищення регіоном певних лімітів, доведених кожному з них.

/ t.me/energyofukraine

Зі свого боку в Міністерстві енергетики уточнили, що Україна здійснює імпорт електроенергії для покриття дефіциту. Імпорт, що здійснюється протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, продовжує знижуватися другий день поспіль і до теперішнього часу становить 22 489 МВт-год.

Чим можна зарядити телефон

Якщо вимкнення електроенергії застало вас зненацька, ви можете скористатися деякими перевіреними способами швидкої зарядки свого телефону.

По-перше, завжди стане в пригоді павербанк, тим паче що в торговельній мережі представлений широкий асортимент. Він допоможе швидко зарядити гаджет, проте завжди тримайте його зарядженим і під час вибору пристрою звертайте увагу на енергоємність павербанка.

Ще один безпрограшний варіант - павербанк із сонячною панеллю. У цьому разі ви не залежатимете від графіків відключень і завжди можете мати гарантований заряд під рукою. Однак важливо, щоб погодні умови дозволяли швидко зарядити пристрій.

Чи можна зарядити телефон без розетки

Для того, щоб завжди залишатися на зв'язку, потрібно заздалегідь спланувати кроки своєї енергонезалежності.

Що таке блекаут

Блекаут - це тоді, коли є критичне перевантаження і критичне розбіжність попиту електроенергії на її пропозицію, що забезпечується шляхом передачі її від об'єктів генерації до точок споживання.

Вважається, що слово увійшло в мовний побут після аварії в США, яка в 1965 році знеструмила Нью-Йорк.

Способи зарядити телефон без електрики

Якщо у вас є автомобіль, ви можете підзарядити телефон, що сів, від розетки-"прикурювача". Це дасть змогу залишатися на зв'язку, навіть під час "блекауту". Також на допомогу може прийти механічний генератор для ліхтарика на велосипеді. Також деякі користувачі кажуть, що якщо сильно струсити телефон, який сів, він може "ожити" на кілька хвилин, що дасть змогу зробити вам важливий дзвінок.

Дивіться відео - кілька місяців будемо жити в режимі відключень:

Більше новин:

Новини заразКонтакти