Як легко очистити яйце за 3 секунди: супер простий лайфхак

Як почистити яйце в склянці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

На щастя, є трюк, який дозволяє легко очистити варені яйця за лічені секунди.

У всіх настає момент, коли перед святом потрібно зварити і очистити не один десяток яєць. Існує проста хитрість, яка дуже сильно заощадить ваш час.

Також раніше ми писали, скільки потрібно варити яйця некруто: як отримати смачну і корисну їжу.

Варені яйця улюблені всіма - ми їмо їх на тостах, у салатах чи просто так. Однак іноді їх дуже важко очистити! Іноді шкаралупа знімається легко. В інших випадках вона не відходить і застряє по всьому яйцю, псуючи жовток під ним (і змушуючи вас почуватися трохи злим), але цього можна уникнути, пише kingdomofmen.

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Незважаючи на харчову цінність яєць, їх споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, що міститься в рясній кількості в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Як швидко очистити яйця від шкаралупи?

У більшості випадків очищення яйця займає багато часу, і в підсумку ви отримуєте нерівномірно очищене яйце, тому що більша його частина відходить смужками. Це неймовірно дратує. На щастя, є трюк, який дозволяє легко очистити варені яйця за лічені секунди.

Для цього вам знадобиться звичайна склянка. Покладіть яйце в склянку. Вона має бути досить великою, щоб яйце в ній помістилося. Потім наповніть її водою, але не до кінця - залиште близько сантиметра простору між водою і верхом склянки.

Накрийте склянку долонею й енергійно трясіть близько 3 секунд, поки на шкаралупі не з'являться тріщини. Вилийте воду і спробуйте зняти шкірку. У міру того як ви намагатиметеся зняти шкірку, уся шкаралупа відходитиме одночасно й дуже легко.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти