StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

3 способи зробити так, щоб кекси не прилипали до форми: проблему як рукою зніме

9 лютого 2024, 13:10оновлено 16 лютого, 15:45
Якщо кекси прилипають до металевої форми або до паперової форми, можна дуже легко усунути цю проблему, дотримуючись кількох порад.
Кексы, девушка
Як зробити так, щоб кекси не прилипали до форми/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Кекси є одним із найпопулярніших видів випічки, а різноманітність рецептів дозволяє приготувати такий десерт на будь-який смак. Але радість від приготування кексів може затьмарити одна невелика, але надокучлива проблема – коли уже готову випічку важко вийняти із форм, бо вона прилипла.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

Є низка способів, що зробити, щоб кекси не прилипали до форми. Якщо дотримуватися деяких простих порад, то така проблема більше вас не лякатиме.

відео дня

1. Чим змастити металеву форму

Якщо ви випікаєте у металевій формі, то потрібно змастити її дно і стінки рослинною олією або вершковим маслом, а лише потім заливати тісто. Це найкращий спосіб зробити так, щоб кекси не прилипли до ємності, у якій вони готуються.

Можна додатково по олії або маслі посипати панірувальні сухарі. Замість них можна використати борошно або манну крупу.

2. Чим змастити паперову форму

Щоб паперова форма легше відставала від кексів, її також можна змастити рослинною олією. Крім цього, можна для цієї цілі використати кулінарний спрей. Тісто викладати у форму лише після такої обробки. Це допоможе легше відокремити паперові формочки від кексів після випікання.

3. Холодна вода допоможе дістати кекси

Якщо ви хочете витрусити готові гарячі кекси або готовий пиріг з форми, можна поставити дно форми на кілька секунд у холодну воду. Різниця температур дозволить легше відокремити готову випічку. Проте краще буде почекати 15-20 хвилин, щоб кекси охолонули самостійно – так у вас не буде ризику обпектися від гарячої форми, а кекси не осядуть.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти