StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо змішувати пральний порошок з цукром: спосіб, який здивує всіх господинь

9 жовтня 2023, 05:00
Якщо ви поки що не знаєте, що можна додати до порошка для кращого прання, використовуйте цукор - він допоможе зберегти кольорові і відбілити білі речі
Цукор, прання
Що найкраще відпирає речі, багато господинь дізнаються, коли спробують випрати з цукром / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com

Кожна грамотна господиня знає, як правильно прати речі, щоб вони були свіжими і якомога довше зберігали свій вигляд. Але часом виникає питання, що додавати при пранні білизни, коли потрібно вивести плями або відбілити якусь річ. І тут несподівано можна дізнатися, що не зайвим буде додати і цукор. Ми з радістю поділимося способами, як прати речі з цукром як в машинці автомат, так і вручну.

Цукор захищає тканини і відбілює речі

Цукор і прання – цілком сумісні речі. Хитрі господині змішують цукор із порошком і заповнюють такою сумішшю пральну машинку. Такий спосіб допоможе вашим речам не втрачати колір і не линяти.

відео дня

Крім того, цукор захищає тканини від деформації при пранні. Особливо, якщо це одяг з натурального шовку, вовни або кашеміру.

Також цукор відбілює білі речі. Щоб в цьому переконатися, можна взяти тазик, налити туди літр теплої води, додати ложку цукру, перемішати і додати річ, яку ви тільки що дістали з машинки після прання. Ефект зможете помітити вже за півгодини.

Як випрати одяг із цукром

Щоб випрати речі з цукром, потрібно взяти 1 столову ложку цукру і засипати її до пральної машини в контейнер для миючих засобів. Туди, куди зазвичай потрібно наливати кондиціонер. У лоток для порошку потрібно покласти капсули для прання або пральний порошок.

Далі закидаємо кольорову білизну в барабан пралки і запускаємо програму. Наприкінці циклу просто висушіть речі і подивіться на результат.

Прання з цукром повинно допомогти зберегти колір одягу протягом довготривалого часу.

Як випрати речі з цукром вручну

Якщо ви не готові до таких експериментів, спробуйте цей метод при ручному пранні.

Потрібно взяти тазик, залити туди 5 літрів теплої води і розчинити в ній 1 столову ложку цукру. У розчин, який вийшов, потрібно занурити одяг, колір якого ви хотіли б освіжити.

За годину старанно прополощіть речі в чистій воді і дивіться, що вийшло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти