StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Унікальні 4 предмета: без них не могли обійтися на кухні радянські господині

4 червня 2023, 19:26
Радянські господині обожнювали годинами проводити час на кухні. Які предмети завжди можна було знайти в СРСР.
Унікальні речі з СРСР
Унікальні речі з СРСР / Колаж Главред, фото pixabay, olx.ua

Зараз в світі є безліч універсальних речей для кухні, які полегшують життя сучасних господинь. І навіть складно уявити, як обходилися на кухні господині радянських часів без блендера або кухонного комбайна.

Главред розповість 4 дивовижні речі на кухні, якими завжди користувалися господині в СРСР.

Дивовижне пристосування для видалення кісточок з вишні

Пристрій для видалення кісточок з СРСР
Пристрій для видалення кісточок з СРСР / olx.ua

Раніше наші бабусі намагалися витягувати кісточки з вишні шпильками або скріпками. Такий метод був дуже незручний, поки не придумали спеціальне пристосування для видалення кісточок з вишні. Коштувало тоді таке пристосування кілька копійок, і господині моментально його розкуповували.

відео дня

Крім того, в СРСР таким пристосуванням для кісточок господині примудрялися колоти горіхи.

Ручна радянська м'ясорубка

Ручна м'ясорубка з СРСР
Ручна м'ясорубка з СРСР / olx.ua

Зараз в магазинах побутової техніки є безліч електронних м'ясорубок, комбайнів і блендерів. В СРСР про таку техніку господині тільки мріяли. За радянських часів, одним з головних продуктів на свята було м'ясо, жінки воліли готувати фарш самостійно за допомогою простого і надійного приладу – ручної м'ясорубки. Вже потім з нього виходили відмінні котлети, фрикадельки і пельмені.

Дивно, але ручну м'ясорубку можна і зараз зустріти на кухнях господинь. Єдине, що в ній може з часом зіпсуватися – це ножі, але і їх вийде з легкістю заточити "бабусиним методом", просто прокрутивши в м'ясорубці сухарі.

Пельменниця - помічник на радянській кухні

Пельменниця з СРСР
Пельменниця з СРСР / olx.ua

У радянські часи родичі часто збиралися на кухні і ліпили пельмені. У деяких сім'ях і зараз збереглася така традиція. Ще одне досягнення, яке винайшли в ті часи, чавунна пельменниця.

Радянська пельменниця являє собою коло з отворами, схожими на стільники. Коли потрібно приготувати пельмені для великої родини, пристосування стає воістину незамінним, так як істотно прискорює процес ліплення. Воно досі зберігається в багатьох квартирах, передаючись з покоління в покоління.

Бляшані банки з СРСР

Банки з СРСР
Банки з СРСР / olx.ua

Дивно, але в СРСР на кожній кухні можна було зустріти бляшані баночки, які зараз призначені для сипучих. Господині зберігали в них крупи, макарони, цукор, борошно, какао, сіль, соду та інші продукти. Ємності були родом з Прибалтики. В один момент вони буквально захопили Радянський Союз. Всі хотіли стати володарем таких красивих і функціональних баночок. Дивно, але така традиція існує і у сучасних господинь зараз.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти