StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вінстон Черчілль - цитати про війну, про Росію і про удачу

29 серпня 2023, 15:06оновлено 30 серпня 2023, 11:23
"Черчілль цитати про війну" - дуже популярний запит серед фанатів історії і просто обивателів. Главред підібрав найвідоміші цитати Вінстона Черчілля.
Черчілль
Вінстон Черчілль був відомий майстром слова / колаж Главред, ua.depositphotos.com

Легендарний британський політик і письменник (ні багато, ні мало ‒ володар Нобелівської премії з літератури за 1953 рік) Вінстон Черчілль був (крім пристрасті до коньяку і сигаром) ще дуже відомий своїм красномовством і регулярно публічно виступав (особливого коли був прем'єр-міністром Великобританії). І збірки його цитат продавалися і продаються величезними тиражами.

Черчілль цитати ніколи не здавайтеся

"Ніколи не здавайтеся — ніколи, ніколи, ніколи, ні у великому, ні в малому, ні в великому, ні в дрібному, ніколи не здавайтеся, крім як з міркувань честі і здорового глузду. Ніколи не піддавайтеся силі; ніколи не поступайтеся явно потужнішій силі ворога", - сказав він, розмовляючи зі школярами в престижній лондонській школі Харроу 29 жовтня 1941 року.

Рекомендуємо вам також прочитати наш матеріал: "Про дружбу незрівнянними словами: 15 цитат, які змусять вас задуматися".

відео дня

Черчілль цитати про Росію

Як представник британської аристократії і в силу цього людина досить консервативна, він вкрай не любив комуністичну Росію (чи то пак СРСР ‒ дарма, що в роки Другої світової війни йому довелося співпрацювати зі сталінським режимах в рамках антигітлерівської коаліції). Тому висловлювання Черчілля про Росію, як правило, доволі жорсткі.

"Доля обійшлася з Росією безжально. Її корабель затонув, коли до гавані залишалося не більше півмилі. [...] У Росії людину називають реакціонером, якщо він не хоче, щоб самого його пограбували, а дружину і дітей вбили. [...] У філософії російських більшовиків немає жодного соціального чи економічного принципу, який не був би мільйон років тому здійснений на практиці термітами [... ]. Як поведе себе Росія, я передбачити не беруся. Це завжди загадка, більше того — головоломка, ні, таємниця за сімома печатками. А втім, у цієї загадки, може, і є відгадка — російські національні інтереси настане день, коли всім стане остаточно ясно, що задушити більшовизм в колисці було б найбільшим благом для всього людства", ‒ сказав він.

Черчілль

Як сказав Черчілль про удачу

Черчілль ще був видатним представником, якщо можна так висловитися, легендарної школи британського гумору та іронії. Наприклад, йому нічого не коштувало пожартувати над катастрофою океанського лайнера "Титанік" ‒ який в 1912 році затонув в Атлантичному океані після зіткнення з айсбергом.

"Не бажайте здоров'я і багатства, а бажайте удачі, бо на Титаніку всі були багаті і здорові, а щасливими виявилися одиниці!",- сказав Черчілль колись.

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти