StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Скільки потрібно пити води на день: експерт назвав головне правило

20 серпня 2024, 04:30оновлено 21 серпня, 15:54
11999
Більшість людей можуть визначити, скільки їм потрібно води, тому що вони відчувають спрагу, але це не єдиний показник.
Скільки потрібно пити води на день: експерт назвав головне правило
Скільки потрібно пити води на день / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Існує всім відома формула, що кожній людині треба випивати по 8 склянок чистої води протягом дня. Але вчений доктор Стюарт Гелловей, доцент кафедри фізіології, фізичних вправ і харчування в Університеті Стірлінга пропонує простий, але науково обґрунтований спосіб визначити, чи достатньо ви п’єте води. Про це пише Science Focus.

Вам також може бути цікаво: 4 найкращі способи, як відмити пляшку для води: ігнорування правил може вдарити по здоров’ю.

Скільки води потрібно пити в день

відео дня

Більшість людей можуть визначити, скільки їм потрібно води, тому що вони відчувають спрагу. Якщо ви сумніваєтеся, чи п’єте достатньо, то кількість відвідувань туалету може бути потенційно корисним посібником для адекватної гідратації, каже Гелловей.

"Це враховує відмінності у втратах рідини через навколишнє середовище або рівень активності, а також коливання споживання рідини. Приблизним емпіричним правилом було б чотири-шість візитів до туалету", – пояснює вчений.

За його словами, понад шість походів до туалету означають, що ви переборщили, тоді як менш як чотири означає, що вам, мабуть, потрібно більше пити.

"Цей підхід може мати деякі недоліки, наприклад вплив будь-яких змін у функції нирок з віком, певних ліків або різних складів напоїв, які впливають на концентрацію та об’єм сечі. Тож це приблизне емпіричне правило, а не точний посібник", – попереджає він.

Що відомо про Science Focus?

BBC Science Focus — британський щомісячний журнал про науку та технології, що видається в Брістолі, Великобританія, Immediate Media Company. Відредагований Деніелем Беннеттом, він охоплює всі аспекти науки і техніки, написаний для широких читачів, а також для людей із знаннями науки, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти