StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Розлучення близько: 5 ознак недостатнього спілкування в шлюбі

27 серпня 2020, 11:41оновлено 27 серпня 2020, 13:22
Погане спілкування не призводить до кінцевого результату розлучення.
Відносини
Погане спілкування не призводить до кінцевого результату розлучення / Pixabay

Одна з найпоширеніших причин розриву шлюбу - це погане спілкування. Люди просто не розмовляють і не висловлюють себе, як раніше. Хоча частково в цьому можна звинувачувати телефони та інші пристрої, але багато в чому це просто дві людини, які не хочуть дивитися в очі один одному, поки не стане занадто пізно.

Хороша і погана новина полягає в тому, що це погане спілкування не призводить до кінцевого результату розлучення. Зазвичай це викликає безліч ознак проблем з комунікацією. Багато пар можуть навіть не усвідомлювати симптоми.

Згідно з дослідженням, опублікованим доктором Мері Огечі Есере та іншими колегами з Університету Іллорана, Нігерія, шлюб без ефективного спілкування не витримає. Через це дуже важливо розпізнати і виправити проблеми в спілкуванні до того, як союз дійде до краху. Ось п'ять ознак поганого спілкування в шлюбі, які ви можете розпізнати і виправити, перш ніж вони вийдуть з-під контролю.

1. Одна сторона не чує іншу

Один з найбільш значущих індикаторів нездатності спілкуватися-це коли спілкування стає вулицею з одностороннім рухом. Ви можете поділитися подробицями свого дня або розповісти про будь-які справи, які необхідно зробити. Ви можете розповісти про проблеми, пов'язані з доглядом за дітьми, або рахунках, або навіть запитати, як просувається робота.

Проблема в тому, що це все розмови, які просто наповнюють повітря. Одна або обидві сторони просто не слухають іншу. Ви чуєте один одного, але не обробляєте сказане і не знаходите часу, щоб по-справжньому зрозуміти почуття партнера.

Це схоже на те, що бажання, потреби і бажання кожної людини відключаються. Цей тип зневажливої поведінки необхідно припиняти в зародку, перш ніж він може завдати серйозної шкоди шлюбу.

Кожна людина повинна розуміти, що просто чути іншу людину недостатньо. Кожен з вас повинен подумати про те, що говорить ваш партнер, і обробити це. Тільки тоді можна буде відновити ефективне спілкування і знайти рішення будь-яких інших виникаючих проблем.

2. На одній хвилі

Мрія кожної людини-знайти когось, хто знаходиться на одній хвилі з ними. Їм потрібен хтось, хто настільки співзвучний їм, що ця людина просто автоматично розуміє, що вони відчувають. На перший погляд, це звучить непогано, але це працює тільки на "цукерково-букетній" стадії у відносинах. Це тому, що Ви маєте справу тільки з обмеженим спектром емоцій.

До того часу, коли ви вийдете заміж, ви повинні подолати всі ці початкові, легко читабельні емоції. Ви повинні розуміти, що це більше, ніж ви можете бачити, а значить, ви не завжди зможете "читати" почуття партнера.

Коли ви потрапляєте в ситуацію, коли ви не можете або не хочете говорити один з одним про свої почуття, відбувається серйозний збій спілкування. Коли це починає відбуватися, пора зібратися разом і попрацювати над спілкуванням між вами.

Відносини
Пора зібратися разом і попрацювати над спілкуванням між вами. / Pixabay

3. Дратівливість

Вам останнім часом здається, що ваш партнер нічого не може робити правильно? Хоча якщо задуматися, багато з цих ситуацій - просто ситуації. Не проблеми. Можливо, ви навіть не зможете зрозуміти, чому ці речі так вас дратують.

Можливо, був час, коли ви вважали ці маленькі нюанси милими. Це були простіші часи. Часи, коли здавалося, що ваш партнер не може помилитися.

Ті часи не повинні йти назавжди. Ви можете вирішити проблему роздратування на все, якщо виправите справжні проблеми, які виникають між вами. Є тільки один спосіб виправити ці практичні проблеми-виправити погане спілкування.

Ви повинні бути готові і вміти висловити те, що вас дратує. Ви також повинні вміти слухати свого партнера, якщо він хоче сказати, що його дратує.

4. Вам комфортніше з іншими людьми

Коли вам зручніше розмовляти з кимось поза шлюбом, а не з чоловіком, виникає явна проблема з поганим спілкуванням. Ваш чоловік завжди повинен бути першим, до кого ви можете звернутися, коли вам потрібно поговорити. Ви повинні відчувати себе комфортно, довіряючи своєму чоловікові, і ваш чоловік повинен відчувати те ж саме, довіряючи вам.

Це не означає, що ви ніколи не повинні довіряти друзям або родині. Чудово мати можливість розмовляти з іншими людьми поза вашими відносинами. Іноді свіжий погляд на ситуацію може допомогти вам відкрити очі на конкретні проблеми.

Однак вони ніколи не повинні замінювати розмову з вашим чоловіком. Коли ви починаєте уникати розмов зі своїм чоловіком на користь розмов з іншими, тоді це не нормально. Саме тоді вам і вашому чоловікові потрібно поговорити більше, ніж будь-коли, незалежно від того, наскільки це може бути незручно.

Не повинно бути ніяких тем, про які ви не могли б поговорити зі своїм чоловіком. Навіть якщо конкретні проблеми змусять вас задуматися, ви все одно повинні бути впевнені в тому, що можете поговорити зі своїм чоловіком навіть в разі незгоди. Якщо ні, можливо, вам обом доведеться шукати допомоги ззовні разом, а не окремо.

5. Жахливий секс

Секс може бути не всім у шлюбі, але він має велике значення. Коли в шлюбі виникає якась проблема, ви можете бути впевнені, що це відіб'ється на вашій сексуальній хімії. Якщо ви помітили зміну своїх сексуальних звичок з чоловіком, можливо, винувато погане спілкування.

Погане спілкування призводить до розриву інших аспектів відносин. Це може включати емоційні, ментальні і навіть духовні елементи. Як тільки ці речі були порушені через відсутність спілкування, у вас залишився секс.

Сам по собі секс не зміцнює шлюб.

Ви почнете помічати розрив фізичного зв'язку між вами і вашим чоловіком. Один або обидва з вас можуть просто "бути не в настрої" частіше. До того часу, коли ви дійшли до цієї точки, ви, ймовірно, дозволили відсутності належного спілкування зайти занадто далеко.

За словами Кріса Крафт, доктора філософії, директора клінічної служби клініки сексу і гендеру в клініці Джона Хопкінса, у шлюбах існує безліч перешкод на шляху до сексу. Це не обов'язково навіть зловмисні перешкоди, це просто повсякденні обставини, такі як діти, рахунки, кар'єра і багато іншого.

Проблеми в основному виникають, коли подружжя не спілкуються один з одним про те, що вони думають про все це. "Про це потрібно говорити, тому що обурення, яке накопичується навколо почуття нерівності, є одним з головних вбивць близькості і сексуальності", - говорить доктор Крафт.

Пора поспішити вирішити вашу проблему поганого спілкування, поки не стало занадто пізно. Щоб танцювати танго, потрібні двоє, тому, якщо ви відчуваєте наслідки поганого спілкування в своєму сексуальному житті, ваш чоловік теж це відчуває. Просто сядьте і чесно поговоріть один з одним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти