StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Психологи з'ясували, чому одружені чоловіки помирають раніше

24 червня 2021, 02:34
Кожна нещаслива сім'я нещаслива по-своєму, писав Лев Толстой. Але, схоже, що є у них щось спільне. А саме - підвищений ризик смерті чоловіка.
пара, відносини
Нещасливий шлюб збільшує ризик чоловічої смертності на 19% / Фото pixaby

Психологи з Тель-Авівського університету провели дослідження та з'ясували, що незадоволеність подружнім життям є однією з причин передчасної смерті одружених чоловіків.

Зокрема, незадоволеність шлюбом за своїм впливом на тривалість життя серед чоловіків може зрівнятися з такими факторами ризику, як куріння і відсутність фізичної активності. При цьому нещасливий шлюб збільшує ризик чоловічої смертності на 19%, пише The Times Of Israel.

Дослідження засноване на великих медичних даних, отриманих в результаті 32-річних досліджень, під час яких відстежували 10 тисяч ізраїльських чоловіків та їхню смертність.

відео дня

"Коли ми більше знаємо про зв'язок між психологічним благополуччям та фізичним здоров'ям, ми виявили, що задоволеність шлюбом на початку дослідження була прогностичним фактором смерті в цілому та смерті від інсульту", — сказав доктор Шахар Лев-Арі.

Чоловіки, які були незадоволені своїм шлюбом, в середньому на 19 відсотків частіше вмирали упродовж проведення дослідження, ніж їхні ровесники, які були задоволені стосунками.

читайте також"Мені набридло так жити": харків'яни розрізали ланцюг і роз'їжджаються в різні області

Учені заявили, що незадоволеність шлюбом може передбачити ризик смерті.

"Це дослідження переконливо свідчить про те, що задоволеність шлюбом та його міцність заслуговують на інвестиції з боку інститутів громадської охорони здоров'я. На тому ж рівні, на якому вони інвестують в боротьбу з курінням і заохочення фізичних вправ", - переконаний Лев-Арі.

Як повідомляв Главред, нове дослідження показало, що чоловіки частіше, ніж жінки, прощають свого партнера після того, як виявляють, що він зраджує. Також дані показали, що у людей, які обманюють, є два розпусних романи на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти