StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Подарунки, які ніколи не можна дарувати: як не потрапити в незручну ситуацію

16 грудня 2023, 03:14
1359
Подарунки - це вираз любові, але не всі подарунки є приємними. За прикметами, існує ряд предметів, які не можна дарувати, оскільки вони можуть принести нещастя.
Подарунки, які ніколи не можна дарувати: як не потрапити в незручну ситуацію
Які подарунки не можна дарувати / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Подарунок - це знак уваги та любові. Він повинен бути зроблений з любов'ю та увагою до того, кому його дарують. Якщо подарунок не відповідає цим критеріям, то він навряд чи буде приємним для отримувача.

Як зрозуміти, що подарунок не від душі

Є кілька ознак, які можуть свідчити про те, що подарунок не від душі:

  • Подарунок не відповідає інтересам або потребам отримувача. Наприклад, якщо ви любите читати, а вам подарували набор для гри в шахи, то це може означати, що дарувальник не знав, що вам подарувати, або що він не дуже піклується про ваші інтереси.
  • Подарунок не відповідає ситуації. Наприклад, якщо ви отримали на день народження подарунок, який зазвичай дарують на Новий рік, то це може означати, що дарувальник не дуже подумав про ваш подарунок.
  • Подарунок дешевий або неякісний. Це також може бути ознакою того, що дарувальник не докладав зусиль, щоб вибрати щось хороше.
  • Подарунок не має особистого характеру. Якщо подарунок можна купити в будь-якому магазині, це може означати, що дарувальник не вклав у нього частинку себе.

Які подарунки погані

Погані подарунки – це ті, які свідчать про неуважність до інтересів та потреб отримувача. Вважається неприйнятним дарувати вже використані речі, подарунки з явними ознаками дешевизни або предмети, які можуть образити отримувача (наприклад, косметика з антивіковим ефектом).

відео дня

Як реагувати на поганий подарунок

Якщо ви отримали поганий подарунок, важливо реагувати на нього правильно. Не варто псувати настрій собі та дарувальнику, ображаючись або критикуючи подарунок. Найкраще ввічливо подякувати дарувальнику і сказати, що ви цінуєте його увагу.

Ви також можете спробувати знайти позитивні сторони подарунка. Наприклад, якщо ви отримали подарунок, який не відповідає вашим інтересам, то ви можете спробувати подарувати його комусь іншому.

Якщо ж ви не можете знайти ніяких позитивних сторін подарунка, то ви можете позбутися його одним із таких способів:

  1. Ви можете віддати подарунок комусь іншому.
  2. Ви можете обміняти подарунок на щось інше.
  3. Ви можете продати подарунок.
  4. Ви можете просто викинути подарунок.

Які подарунки не можна дарувати за прикметами

За прикметами, існує ряд подарунків, які не можна дарувати. До них відносяться:

Кинджал або ніж. Він вважається символом розлуки або навіть смерті. Ніж не рекомендується дарувати, оскільки вважається, що вони можуть "різати" відносини.

Годинник. Вважається символом швидкого відходу. За повір'ями, якщо подарувати годинник, то можна розійтись чи зіпсувати відносини з людиною.

Пустий гаманець, візок або кошик. Це вважається символом бідності.

Дзеркало. В багатьох культурах дзеркало вважається поганим символом і може асоціюватися зі злом чи нещастям. За деякими переконаннями, даруючи дзеркало, можна "відбити" відносини з особою, якій його дарують.

Свічки. Уявлення пов'язані зі свічками включають символіку смерті або скорботи. У деяких випадках вони можуть асоціюватися з певними релігійними або обрядовими практиками, що не завжди відображає інтереси отримувача.

Як правильно позбутися непотрібного подарунка

Якщо подарунок вам не подобається чи не відповідає інтересам, варто розглянути різні способи його використання або віддати його комусь, хто цінувтаиме цю річ. Також можна подумати про благодійність, обмін або перепродаж, таким чином подарунок неодмінно знайде своє місце.

Важливо пам'ятати, що подарунок - це лише знак уваги. Він не повинен визначати ваші стосунки з дарувальником. Якщо ви отримали поганий подарунок, то не варто приймати це на свій рахунок. Просто ввічливо подякуйте дарувальнику і позбудьтеся подарунку так, щоб він не заважав вам.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти