StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому жіноча білизна має маленькі банти спереду: відповідь здивує всіх

8 лютого 2024, 03:43оновлено 9 лютого, 15:59
Жінки носили нижню білизну протягом століть, але лише в 19 столітті вона почала нагадувати нижню білизну, яку ми знаємо сьогодні - дізнайтесь цікаві факти.
Чому жіноча білизна має маленькі банти спереду: відповідь здивує всіх
Для чого на жіночій білизні бантики / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Більшість жінок щодня бачать маленький декоративний бантик на нижній білизні, але мало хто замислюється над тим, чому він там і яка його мета.

Відомо, що жінки не носили нижню білизну до 19 століття. Замість цього вони носили своєрідну "нижню білизну", передає Mirror.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Коли правильно міняти постільну білизну, щоб залучити достаток в дім. Дізнайтесь, чому не можна прати у понеділок.

відео дня

"Це були дві окремі штанини, які з’єднувалися на талії, щось на кшталт мішкуватої пари шортів, які доходили до колін. Зрештою, до 1920 року шорти стали коротшими, закінчуючись вище коліна, а не під ним. Ймовірно, це відповідало новим, коротшим фасонам одягу", - пояснили експерти.

Насравді виявилося, що центральна дужка спочатку використовувалася для запобігання сповзанню нижньої білизни до того, як була винайдена резинка.

"П’єр Валтон також мав великий вплив на жіночу нижню білизну. У 1918 році цей француз розробив бавовняні трусики, які мали еластичний пояс і були набагато коротшими на нозі, що робило їх більш практичними як для дорослих, так і для дітей", - йдеться у матеріалі.

Маленький бант - це місце, де зав’язували цей пояс, і звичайно спереду, тому що це найпростіше місце, де можна було зробити щось подібне.

Однак, це не єдина причина. Багато століть тому, до винайдення електрики, жінкам часто доводилося вставати до світанку й одягатися в темряві або при світлі свічок. Отже, бантик використовувався для того, щоб відрізнити передню частину білизни від задньої.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти