StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зверніть увагу на новорічний стіл: лікар сказав, які салати найшкідливіші

29 грудня 2023, 16:51оновлено 29 грудня 2023, 17:51
2653
Главред з'ясував, від яких салатів на новорічному столі краще відмовитись через їх шкоду для організму людини.
Зверніть увагу на новорічний стіл: лікар сказав, які салати найшкідливіші
Лікар назвав найшкідливіші салати на Новий рік - що готувати на Новий рік / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Новорічні свята важко уявити без майонезного салату. Вони дуже популярні в багатьох національних стравах. Однак більшість людей не можуть дати однозначної відповіді на питання, наскільки шкідливий майонез, і продовжують вживати його досить часто.

Салати з майонезу можуть бути шкідливі через свої складники та вміст калорій.

Чому салати з майонезу шкідливі?

Вміст жирів: майонез містить велику кількість жирів, зокрема насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину в крові і збільшувати ризик захворювань серця.

відео дня

Калорійність: майонез дуже калорійний продукт через вміст масла. Це може призвести до набору зайвої ваги, особливо, якщо салат з майонезу споживається регулярно і/або у великих кількостях.

Додані інгредієнти: багато майонезів містять додані цукри, консерванти та інші хімічні добавки, які можуть бути шкідливими для здоров'я при вживанні у великих кількостях.

Вміст холестерину: майонез містить холестерин, який, у великих кількостях, може бути шкідливим для здоров'я серця, особливо для людей з високим рівнем холестерину в крові.

Відсутність корисних поживних речовин: у порівнянні з іншими продуктами, салати з майонезу можуть містити менше корисних поживних речовин, таких як вітаміни та мінерали, що робить їх менш бажаними в харчуванні.

Лікар Юрій Габорець у своєму відео в Tik Tok наголошує, що вся користь від салатів, якщо давати майонез, який ви самі не приготували, нівелюється. За його словами, майонез куплений в магазині не є корисним для організму.

"Там (в складі магазиного майонезу) поганий жир, холестерин, консерванти, барвники, і вони забивають смак продуктів. Рецептори звикають, жир піднімає рівень цукру і хочеться їсти ще й ще, внаслідок чого виникає навантаження на підшлункову і важкість", - вказує лікар.

Дивіться відео про те, чому салати з майонезу шкідливі:

Юрій Габорець також робить висновок, що якщо приготувати власноруч майонез в домашніх умовах з якісної оливкової олії та яєць, то це не зашкодить вашій фігурі.

"Головне вживати не з важкими продуктами, бо їх і так важко переварити, та не кожен день, бо буде високий холестерин. Знаючи міру, ви будете почувати себе добре", - резюмував лікар.

Від яких салатів з майонезу краще відмовитись на Новий рік?

Гастроентеролог, кандидат медичних наук Олексій Парамонов вважає, що необхідно обмежити вживання салатів, сильно приправлених майонезом. Водночас найшкідливішими салатами лікар вважає "Олів'є" та "Мімозу", без яких не обходиться практично жодне сімейне застілля.

"Такі салати, як і "оселедець в шубі", іноді буквально заливають майонезом. Гастроентерологи називають ці страви "калорійними бомбами". Заправляти салати потрібно нежирною сметаною або йогуртом без добавок. Це не тільки смайно, а й корисно", – наголошує лікар.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти