StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Справжній велетень": в США помер найвищий у світі собака - як він виглядав

26 червня 2024, 15:10
836
Найвищий у світі собака родом із штату Айова, США помер всього через кілька днів після того, як його було занесено до Книги рекордів Гіннеса.
'Справжній велетень': в США помер найвищий у світі собака - як він виглядав
Найвищий собака у світі - який зріст мав найвищий пес в історії / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Guinness World Records

Трирічний дог на ім'я Кевін із Західного Де-Мойна, штат Айова (США), помер цього тижня після операції, яку йому зробили у зв'язку з хворобою, повідомляє The Guardian.

Що відомо про найвищу собаку у світі

Його зріст від лап до холки (хребта між лопатками) становив 0,97 м (3 фути 2 дюйми), а на задніх лапах - близько 2 метрів.

У середині червня Кевін був занесений до Книги рекордів Гіннеса за свій рекордний зріст.

Його власниця Трейсі Вулф сказала, що вся її сім'я, включаючи двох дітей у віці 10 і 12 років, "спустошена" цією втратою.

У заяві до Книги рекордів Гіннеса вона віддала данину пам'яті Кевіну.

"Він був просто найкращим хлопчиком-велетнем! Ми дуже раді, що він зміг побити рекорд і отримати це світло. Він просто обожнював увагу. Я хотів би, щоб ці гігантські породи і всі собаки могли жити довше, ніж вони живуть. Часу ніколи не вистачає", - сказала вона.

Дивіться відео про те, як виглядала найвища собака у світі:

Що відомо про Книгу рекордів Гіннеса

"Світові рекорди Гіннеса" (до 2000: "Книга рекордів Гіннеса") — довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи. Тепер "Книга рекордів Гіннеса" є виданням з найбільшим накладом із усіх книжок (за винятком Біблії), захищених копірайтом — факт, який відзначено записом у Книзі рекордів Гіннеса. 1 жовтня 2013 року загальний тираж екземплярів, проданих із 1955 року, склав більше 130 млн копій, повідомляє Вікіпедія.

Який зріст мала найвища собака в історії

Кевін все ще був трохи нижчим за найвищу собаку в історії - іншого великого дога на ім'я Зевс, який мав зріст 1,118 м і помер у 2014 році у віці п'яти років.

"Ми глибоко засмучені звісткою про те, що Кевін раптово пішов з життя після несподіваних ускладнень зі здоров'ям.Трейсі та команда ветеринарної клініки, в якій вона працює, зробили все можливе, щоб врятувати Кевіна після того, як він захворів. Наші думки та підтримка з родиною Вульфів у цей важкий для них час", - зазначили представники Книги рекордів Гіннеса.

Після того, як Кевіна назвали найвищою собакою у світі, місіс Вулф сказала, що його улюбленим заняттям було "мабуть, дрімати".

У тому інтерв'ю Трейсі Вулф також дивувалась, як Кевін може з'їдати до 10 чашок їжі на день і проводити багато часу, дрімаючи, при цьому зберігаючи струнку фігуру. Їхньому здивуванню сприяв той факт, що він краде будь-яку додаткову їжу з кухонних прилавків - над якими він нависав, навіть не піднімаючи мордочки, не кажучи вже про необхідність ставати на задні лапи.

"Кевін - це просто втілення лагідного велетня, - сказав Трейсі Вульф в книзі Гіннеса. "Він був... просто ідеальним для нас".

"Я думаю, що його улюблена розвага - сидіти на дивані", - додала вона.

Незважаючи на свій значний зріст, Кевін, як не дивно, "боїться" пилососа.

"Він не підпускає його до себе ближче, ніж на шість футів. Він буде стрибати і бігти, щоб втекти від нього", - сказала місіс Вулф.

The Guardian

"The Guardian" - щоденна ліволіберальна газета у Великій Британії, заснована в Манчестері 1821 року під назвою The Manchester Guardian. У 1959 році змінила назву на нинішню, а 1964 року редакція переїхала до Лондона. Недільний випуск оформлений у вигляді газети The Observer.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти