StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна собакам кавун: американські кінологи розповіли

18 липня 2024, 21:58
425
Собаки часто є членами сім'ї, але харчуватися літніми смаколиками людей для них буває небезпечно. Власникам треба знати, чи можна собаці кавун та диню.
Собака, арбуз
Чи можна собаці кавун із кісточками і шкіркою / Колаж: Главред, фото: flickr

Досвідчені власники собак знають, що далеко не всі звичні продукти є безпечними для чотирилапих. І як би улюбленець не випрошував поглядом бажаний смаколик, піддавати ризику його здоров'я не можна.

Коли настає літня пора, люди їдять чимало фруктів та ягід, серед них і кавун. Тільки от, чи можна собакам кавун - питання непросте. Згідно з інформацією Американського кінологічного клубу, як пише USA Today, собаки можуть їсти кавун, але потрібно його підготувати перш ніж подавати в миску чотирилапому.

Спершу відріжте шкірку кавуна, адже вона може викликати у собаки розлади шлунку, блювоту та діарею. Окрім стандартної подачі ягоди шматочками, можна зробити пюре із кавуна та заморозити його в кубики льоду. Їх можна давати улюбленцю у спекотну пору, або після гри для охолодження.

відео дня

Чи можна собаці кавун із кісточками

Окрім очищення скибок кавуна від шкірки, варто приділити час на те, щоб очистити його від кісточок. Вони, як і в інших фруктах і ягодах, особливо токсичні для собак і можуть викликати проблеми зі здоров'ям.

Скільки кавуна можна давати собаці

Як і будь-які ласощі, кавун слід давати собаці в помірних кількостях. Усі смаколики включно з кавуном не повинні становити більше 10% від раціону вихованця. Якщо ваша собака їсть занадто багато кавуна, це може навіть сприяти ожирінню та діабету в довгостроковій перспективі.

Чи можна собаці диню

Як і в кавуні, м'якоть дині не містить шкідливих для собаки речовин, тому її можна давати вихованцеві зрідка. Але цей фрукт містить одну досить високу дозу цукру, тому якщо давати собаці занадто часто, це призведе до ожиріння.

Що таке USA Today?

USA Today — перша загальнонаціональна щоденна газета в США. Заснована y Вашингтоні підприємцем Алленом Ньюгартом. Головним редактором першого випуску, що з’явився 15 вересня 1982 року, був призначений Джон Сайгенталер, пише Вікіпедія.

Читайте також про собак:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти