StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна носити срібло і золото разом: як таке поєднання впливає на людину

8 лютого 2024, 12:19оновлено 9 лютого, 13:28
Здавна існує прикмета, що не варто носити одночасно і золоті, і срібні прикраси. Але не усім відомо, що ховається за цією прикметою і чи варто у неї вірити.
Прикраси, дівчата у прикрасах
Чи можна носити срібло і золото разом/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Більшість людей точно знайомі з такою прикметою, що не можна носити золото зі сріблом. Але не усім відомо, на чому ця прикмета ґрунтується і чи справді таке поєднання прикрас може загрожувати якоюсь небезпекою.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Що означає фразеологізм "прикритися фіговим листком": мало хто знає правильну відповідь

На думку езотериків, не варто поєднувати у своєму образі одразу два види прикрас – із золота і срібла. Вважається, що ці метали наповнені різною силою, і кожен з них по-іншому впливає на людину. Так, езотерики вважають, що золото, як метал сонця, є енергійним, а срібло, як метал місяця, заспокоює та очищає. Тому їхнє поєднання нічого хорошого не принесе – це може спричинити занепокоєння і сум’яття.

відео дня

Вважається, що якщо носити разом золоті та срібні прикраси, то це порушуватиме спокій людини і руйнуватиме гармонію у її житті. Крім цього у народі побутує думка, що таке поєднання може викликати мігрень та інші хвороби. Але чи так це насправді?

Такий страх перед носінням разом золота і срібла існував в народі тривалий час, тому він не зник і до сьогодні. Але варто поглянути на ситуацію також з іншої сторони. У наш час ювеліри зазначають, що прикраси не виготовляються з чистого золота, адже цей метал сам по собі дуже важкий і при цьому м’який. Тобто носити у вухах великі сережки з чистого золота було б незручно, але при цьому ці сережки, як і інші золоті прикраси, постійно деформувалися б. До того ж, виконані з чистого золота прикраси крім великої ваги та недостатньої міцності були б ще набагато дорожчими, ніж є зараз.

Для виготовлення прикрас використовується не чисте золото, а сплав золота з іншими добавками. Такі додаткові метали, які використовуються під час творення прикрас, роблять ці прикраси міцнішими. Зважаючи на цей факт, досить спірно починає звучати теза про те, чи можна носити срібло і золото разом.

Якщо вас цікавить питання, чи можна носити разом золото і срібло з точки зору стилю, то стилісти не забороняють таке поєднання, лише звертають увагу, що обрані прикраси з різних металів повинні гармонійно поєднуватися в образі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти