StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна купатись під час застуди: відомий лікар дав несподівану відповідь

6 лютого 2024, 23:54
Главред з'ясував, чи можна приймати душ або ванну при підвищеній температурі та застуді.
Чи можна купатись під час застуди: відомий лікар дав несподівану відповідь
Чи можна купатись під час застуди - що буде якщо митись під час грипу / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Купатись або приймати душ при застуді та підвищеній температурі може бути необхідно для особистої гігієни та зняття дискомфорту, але це має бути зроблено обережно.

Основні правила купання при застуді

  • Температура води: вода повинна бути теплою, але не гарячою. Гаряча вода може збільшити температуру тіла та погіршити самопочуття. Температура води повинна бути комфортною для вас.
  • Тривалість: купання або прийом душу не повинні бути занадто тривалими, щоб уникнути переохолодження або перегріву.
  • Обережність з милом: використовуйте м'яке мило або гель для душу, щоб уникнути подразнення шкіри, яка може бути більш чутливою під час застуди.
  • Сушіння шкіри: після купання обережно витріть шкіру м'яким рушником, щоб уникнути подразнення.
  • Гігієна: під час застуди важливо дотримуватися особистої гігієни, тому купання або прийом душу може бути важливим елементом вашого догляду за собою.

Водночас, лікар-педіатр Євген Комаровський наголошує на тому, що якщо ваша дитина хоче купатися, хоче купатися, то з імовірністю, що наближається до 100%, їй купатися можна.

"Насправді, коли дитині погано, коли вона реально хвора, їй купання не приносить приємних відчуттів, і вона купатися не хоче. Прислухайтеся до дитини і не змушуйте врешті-решт витерти піт, помити руки, вмити обличчя. Помити ділянку геніталій можна без якихось грандіозних ванн і насильства над дитиною", - вказує він у своєму ролику на YouTube.

Крім того, за словами лікаря, помірне шмигання носом і температура до 37,5 у дорослої людини або дитини за помірно порушеного або взагалі не порушеного загального стану зовсім не дає приводу відмовлятися від купання.

Дивіться відео про те, чи можна купатись при застуді:

"Купання це такий помірний еквівалент парової інгаляції. Це привід посидіти у ванній кімнаті й подихати повітрям зі 100%-ю вологістю. Купання у великій ванні або навіть душ це чудовий привід додатково промити ніс. Виходячи з цих позицій, купання під час хвороби, коли стан не дуже порушений, може бути навіть прекрасною процедурою, що сприяє одужанню", - наголошує лікар.

Кому не можна купатись при застуді

  • Людям, у яких є проблеми з серцем і судинами, варикозне розширення вен, підвищений артеріальний тиск, порушення кровообігу мозку або цукровий діабет, гаряча ванна протипоказана (особливо в період, коли сильно ослаблений імунітет). В якості альтернативи ідеально підійде теплий душ.
  • Вагітним жінкам, які хворіють на застуду, заборонено парити ноги і митися в гарячій воді. Всі водні процедури краще узгоджувати з лікарем.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти