StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як вийти з токсичних відносин, якщо ви все ще любите

28 жовтня 2020, 03:04
Якщо у вас були токсичні відносини, ви точно знаєте, наскільки вони можуть бути емоційно, фізично і розумово втомливими.
Розвід
Якщо у вас були токсичні відносини, ви точно знаєте, наскільки вони можуть бути емоційно, фізично і розумово втомливими.

Дізнатися, як розлучитися з токсичними відносинами, ніколи не так просто, особливо коли ви закохані в свого партнера.

Якщо у вас були токсичні відносини, ви точно знаєте, наскільки вони можуть бути емоційно, фізично і розумово втомливими. Але якщо токсичні відносини настільки втомливі, чому так важко розлучитися?

У цій статті Главред розповість, чому так важко позбутися токсичних відносин і як назавжди їх залишити.

Як дізнатися, що у вас токсичні відносини?

Іноді важко зрозуміти, чи перебуваєте ви в токсичних відносинах чи ні. Часто це відбувається через маніпуляції, пов'язані з токсичністю партнера.

Ще одна причина, по якій може бути важко визнати, що ви перебуваєте в токсичних відносинах, є відсутність будь-якого зовнішнього насильства. Ваш партнер може не бити вас або не переходити будь-які очевидні сексуальні межі, але це не означає, що у вас здорові відносини.

Складання списку за / проти може стати першим корисним кроком у вивченні того, як розлучитися з токсичними відносинами.

Плюси можуть полягати в тому, що ваш партнер змушує вас сміятися, ви насолоджуєтеся одними і тими ж захопленнями і любите їх.

Але які мінуси вашого нинішнього становища?

Коли ви складаєте цей список, важливо бути чесним з самим собою. Ваш партнер робить що-небудь з наступного?

  • Не дає вам усамітнюватися
  • Відрізає вас від друзів/сім'ї /фінансів
  • Заважає вам відвідувати курси або працювати
  • Контролює і ревнує
  • Приймає всі рішення у ваших стосунках
  • Тисне на те, що вам не подобається
  • Жартує або критикує вас
  • Невірний
  • Знищує власність
  • Надсилає текстові повідомлення з погрозами
  • Порушує вашу конфіденційність (перевіряє ваш телефон / соціальні мережі / підписується на вас)
  • Погрожує зробити щось жахливе, якщо ви розійдетеся з ним

Якщо ця токсична поведінка нагадує вам про вашу половинку, це може бути тривожним сигналом, який говорить, що вам потрібно вжити заходів і розірвати небезпечні відносини.

Чому люди залишаються в токсичних відносинах?

Один з головних винуватців-окситоцин. Окситоцин-це гормон у вашому організмі, який виділяється в моменти близькості. Це відбувається, коли ви займаєтеся любов'ю, тримайтеся за руки, цілуєтеся або обіймаєтеся.

Коли окситоцин вивільняється, він змушує вас більше довіряти своєму партнерові, навіть якщо довіра не виправдана. Цей маленький підступний гормон також сприяє встановленню зв'язку, через що може здаватися неможливим розлучитися з чоловіком, навіть якщо ви знаєте, що він вам не підходить.

Крім ефекту окситоцину, ось ще 5 речей, які ускладнюють вихід з токсичних відносин:

1. Жорстоке поводження послаблює вас емоційно

Емоційне насильство може мати руйнівні наслідки для всіх, залишаючи людину слабкою, позбавленою почуття власної гідності.

2. Це може бути небезпечно для життя

Розставання з токсичними відносинами може бути небезпечним і привести до різних наслідків, навіть до смерті. Дослідження показують, що токсичний партнер вбиває більше жінок через кілька тижнів після розриву токсичних відносин, ніж коли вони залишаються у відносинах.

3. Ментальна установка

Суспільство вкоренило в нас спосіб мислення "не здавайся", згідно з яким люди продовжують щось робити, навіть коли розуміють, що це може привести до чогось катастрофічного. Це мислення також супроводжується думкою, що насильство врешті-решт припиниться.

4. Соціальний тиск

Завжди існує соціальний тиск з боку друзів, членів сім'ї тощо.

5. Соціальна реакція

Люди часто не хочуть нікому зізнаватися в тому, що переживають важкі часи, а це позначається на відносинах. Люди, що знаходяться в токсичних відносинах, не хочуть визнаватися в жорстокому поводженні, якому вони піддаються, через страх або сорому бути звинуваченими або засудженими.

Наслідки емоційного насильства в токсичних відносинах

1. Страх

Це постійне занепокоєння або усвідомлення небезпеки. Ви починаєте відчувати проблеми з довірою до будь-кого, з ким спілкуєтеся, і побудова відносин стає проблемою з часом.

2. Сором

Ви не можете вільно спілкуватися з ким-небудь, хто знає, через що ви пройшли, наприклад, з друзями, членами сім'ї і т.д., що часто може привести до самотності.

3. Замішання

Ваш розум постійно задається питанням, і ви, здається, втрачаєте концентрацію і не можете зосередитися на конкретному завданні.

4. Наркотики або випивка

Зловживання часто призводить до надмірного вживання наркотиків і алкоголю.

5. Самогубство

Коли біль і травми стають занадто сильними, ситуація часто позбавляє їх життя.

6. Проблеми зі сном

Ви не можете насолоджуватися сном, як годиться. Думки і занепокоєння стають порядком кожної миті.

Як вийти з токсичних відносин

1. Знайте, що ви заслуговуєте на краще

Місяці або роки, коли вам кажуть, що ви ніколи не знайдете нікого краще, ніж ваш чоловік може тиснути на вас, і ви навіть можете почати в це вірити. Але це неправда.

Зниження самооцінки і самоповаги-ось що роблять кривдники, щоб тримати своїх жертв в пастці відносин.

Нехай " я заслуговую кращого!"стати вашою щоденною мантрою. Нагадуйте собі про себе кожен день.

Ви щосили намагалися налагодити відносини, але іноді любові недостатньо, і вам потрібно рухатися далі заради власного психічного і фізичного благополуччя.

2. Створіть систему підтримки

Емоції, які ви переживаєте через токсичний розрив, багато в чому нагадують розрив здорових відносин. Ви будете відчувати протиріччя, тугу за любов'ю, полегшення, депресію і багато іншого.

Особливо складно розлучитися з токсичними відносинами, якщо ви фінансово покладалися на свого колишнього, але не впадайте у відчай.

Замість того щоб думати про те, чому це буде складно, сконцентруйтеся на створенні системи підтримки, яка вам знадобиться, коли ви зробите рішучий крок. Дослідження показують, що підтримка друзів і сім'ї у важкі часи знижує психологічний стрес.

Наявність системи підтримки допоможе вам рухатися далі.

3. Будьте тверді у своєму рішенні

Розставання-це важко, незалежно від обставин. Ви залишаєте життя, до якої звикли. Бувають моменти, коли у вас виникає спокуса повернутися до партнера, але стійте на своєму. Ви заслуговуєте партнера, який любить і поважає вас.

Не давайте своєму колишньому помилкової надії на відновлення відносин. Прийміть тверде рішення розірвати відносини і не здавайтеся.

4. Перервіть контакт

Один з найважливіших моментів в тому, як розлучитися з токсичними відносинами, - це припинити всі контакти з колишнім після розриву.

Підтримка контакту з колишнім відкриває вам можливість знову бути разом. Крім того, якщо ви побачите свого колишнього в соціальних мережах, спогади про відносини будуть свіжими у вашій пам'яті.

Замість того, щоб жити в минулому, зосередьтеся на майбутньому, Зберігайте мотивацію. Видаліть колишнього з соціальних мереж, заблокуйте його на своєму телефоні і знайдіть способи не бачитися з ним особисто. Ці дії дадуть зрозуміти, що ви не хочете мати з ними нічого спільного.

5. Це називається розривом через розрив

Якщо ви збираєтеся розлучитися, ви, ймовірно, випробували всі хитрощі, щоб змусити чоловіка змінити свій токсичний спосіб життя.

Можливо, ви ходили на терапію, відвідували заняття з вивчення взаємин або приділяли особливу увагу побаченням, але нічого не допомагало. Ваш партнер не збирається змінюватися, і важливо часто нагадувати собі про це.

Не чекайте чудес після розриву відносин.

Навіть якщо образливий колишній змінює свою поведінку, це, ймовірно, тільки через шок від розриву. Якщо ви знову разом, ймовірність того, що він повернеться до своєї токсичної поведінки, неймовірно висока.

Навчитися позбавлятися від токсичних відносин-це одне, а завершити їх - зовсім інше. Якщо вам важко розлучитися з агресивним або токсичним партнером, зверніться до надійного друга, сім'ї або зателефонуйте / напишіть / поговоріть по лінії підтримки образливих відносин, наприклад Day One.

Часто виникає почуття прихильності або самотності і бажання вступити в нові відносини відразу ж після виходу з токсичних. Будь ласка, розслабтеся, навчіться відкривати себе і подумайте, чим закінчилося останнє, щоб не випробувати те ж саме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти