StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як перевести вікна в зимовий режим: простий спосіб, про який багато хто забуває

28 жовтня 2023, 05:00оновлено 28 жовтня 2023, 12:18
34523
Ви легко зрозумієте, як переключити пластикові вікна на зимовий режим – лише не забудьте приготувати плоскогубці, накидний ключ і шестигранник.
Вікно
Як правильно регулювати вікна на зиму, щоб вони не пропускали холод / Скріншот YouTube

Всі господарі в очікуванні холодів наводять порядки у своїх квартирах на зиму. Перевіряють стики, вікна, двері і намагаються заізолювати всі щілини, звідки може продувати. Іноді буває, що з вікнами все в порядку, але звідти дме. Проблема у віконному режимі. Виникає питання, як перевести вікна на зимовий режим, щоб зберегти тепло. Ми розповімо вам про цей простий спосіб.

Переведення вікна в зимовий режим не викличе ні в кого труднощів. Головне - правильно і чітко все зробити і тоді ваше вікно не буде пропускати жодного зайвого повітря.

Підготуйте ключі та плоскогубці

відео дня

Для початку потрібно заздалегідь підготувати плоскогубці, накидний (розвідний) ключ і шестигранник, щоб вони були під руками. Вікна бувають різні і регулювання може відрізнятися.

Найдіть цапфу

Далі слід відкрити вікно і знайти запірні цапфи (ексцентрики) – рухомі елементи фурнітури, які ви знайдете на стулці з торцевого боку.

Поверніть цапфу та налаштуйте потрібний для себе режим

Після цього потрібно взяти і повернути плоскогубцями або ключем цапфу, яка знаходиться на декілька сантиметрів вище віконної ручки, і повернути її від себе. Закрийте вікно і перевірте – притиск повинен бути хорошим і не пропускати повітря. Втім, не треба, щоб притиск був максимальним, інакше у вас можуть бути проблеми з вікном. Простими перевірками і регулюваннями цапфи ви самі з'ясуєте, який режим буде для вас наоптимальнішим.

Таким чином, ви зможете самостійно перевести пластикові вікна в зимовий режим, щоб вони не пропускали повітря, а в будинку було тепло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти