StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна тримати в будинку калли: що варто знати, перш ніж купувати ці квіти

16 листопада 2023, 17:27оновлено 17 листопада 2023, 23:21
2191
Чи можна ставити кали у спальні, адже існує думка, що це похоронні квіти - деталі у матеріалі Главреду.
Чи можна тримати в будинку калли: що варто знати, перш ніж купувати ці квіти
Чим небезпечні кали / колаж: Главред, фото: pexels.com

Квіти кали значення по фен-шуй мають різноманітне. Ці квіти мають позитив і негатив водночас. Від їх краси та ніжності перехоплює дух, але з іншого боку є нота трауру в цих квітах. Також велике значення має колір кали: жовті квіти до успіху та достатку, а бордові представляють собою родинні цінності.

Садівниця Марта розповіла, як правильно розсаджувати та доглядати за тендітними квітами кали. У своєму Youtube-каналі вона поділилась корисними порадами.

Квітка калла - догляд

Квітка кали добре приживається у горщику на підвіконні. На зиму вазон можна не пересаджувати, а просто перемістити у холодне місце. Однак, найкраще садити калу у квітні чи травні. Для цього потрібен родючий ґрунт, торф або тирса. Бульбу квітки варто занурити на 5-7 см в глибину. Для місце розташування горщика треба обирати куточок із розсіяним освітленням від сонця. Щоб коріння не гнило, то потрібно поливати вазон у підставку. Щоб рослина краще росла, то можна підживлювати її мінеральними вітамінами для спеціальних декоративних рослин. Додавати треба їх до кожного 5 поливу.

відео дня

Чому кали вважаються похоронними

В народі вважають, що квіти кали - це траурні квіти. Вважається, що їх часто несуть на цвинтар. Варто додати, що у скорботні дні люди часто купують і гвоздики, лілії, хризантеми та інші квіти. Кали білого кольору вважають похоронними в більшості країнах. За повір'ям, якщо кали принесли в будинок, то це притягне хвороби та біди. Також варто запам'ятати, що кали не треба дарувати людям старшого віку. Вони можуть неправильно зрозуміти і подумати, що це натяк на їх смерть.

Квітка калла отруйна чи ні

Агрономи наголошують, що усі частини калли є дуже отруйні. Якщо людині в організм потрапила частинка цієї рослини, то це може викликати сильну блювоту, пухлину у горлі і роті. Варто тримати ці квіти подалі від дітей, а пересаджувати рослину тільки в рукавичках.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти