StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи безпечно пити воду з-під крана

15 липня 2020, 19:20
Купівля води в бутлях та встановлення фільтрів - популярне явище для України. Але що з тими, хто відкидає цю можливість? Експертиза показала, безпечно пити воду з каналізації.
вода
Безпечно пити воду з-під крана / УНІАН

Питання ціни води в Україні актуальний. Не всі українці купують бутильовану воду для пиття і приготування їжі.

Часто в господарстві просто використовують воду з-під крана, не фільтруючи, і лише іноді відстоюючи. В інтернеті можна зустріти відео, де люди показують, що вода з їх крана тече коричневого кольору. Чи безпечно пити таку рідину? Проект Таємний агент, який показує Новий канал, звернувся за порадою експерта.

Агент Христина Пасічник перевірила якість питної води в різних регіонах України, і навіть відправила деякі проби на аналіз.

відео дня

"За законом, рідина з крана призначена для споживання людиною. Щоб переконатися, чи безпечно її пити, ми провели експеримент. Взяли воду з кранів Харкова, Тернополя, Чорноморська і Києва, і віддали на аналізи", – говорить агент.читайте також"Чорні від бруду": розкрили умови роботи доставки води в Дніпрі

В лабораторії рідину оцінювали за трьома показниками, які впливають на її якість.

"Визначали залишок хлору, рівень жорсткості і наявність солей. Експерт із якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко пояснила нам показники результатів. Виявилося, що в Тернополі вода добре очищена і тече по справним трубах. Показники чорноморської води теж в нормі", – каже журналістка.

А от показники з водопроводу міст-мільйонників Києва і Харкова не порадували результатами експертизи.

У воді з київського водопроводу був виявлений залишок хлору. За словами експерта, якщо щодня вживати її, то можуть виникати алергічні реакції. Комплексний показник харківської води вказує на те, що вона небезпечна – може знижувати імунітет людини.

Новий випуск розслідувань Таємний агент, вийде на Новому каналі 25 липня о 7:50.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти